Faglig Fredag d. 28. april 2017 med oplæg om blandt andet Kubernetes, OpenShift, agile processer & DevOps

Faglig Fredag den 28. april bød på oplæg om OpenShift, Kubernetes, Agile og DevOps af Henrik Haue Pedersen, Frederik Bundgaard og Niels Bech Nielsen
Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og inkluderer frokost omkring kl. 12.00.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Kl. 09:00-09:20

Morgenmad

Kl. 09:20-09:50

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage
Kl. 10:00-11:00

Nyheder i Java 9

Java 9 forventes (p.t.) at udkomme i GA d. 27.7.2017, så den er ‘lige på trapperne’. Java 9 indeholder 89 større eller mindre features. I dette oplæg kigger Henrik på 2 centrale features – nemlig JShell – en REPL shell til Java og Jigsaw, som er det længe ventede modulsystem til Java. Jigsaw minder en del om OSGi og giver mulighed for at lave ægte indkapsling i Java-programmer hvor moduler bliver den nye valuta på JVM’en.

Henrik Haue Pedersen er under uddannelse, som IT-udvikler og specialiserer sig i Java SE og EE og praktikant hos Lund&Bendsen. Henrik interesserer sig bl.a. for Java SE 9, EE8, TLS 1.3 og ipv6.

Pause

Kl. 11:00-11:10

Boost UX i din organisation

Værdien af at fokusere på brugeroplevelse er indlysende for UX (User Experience)-folk. Men ofte står det mindre klart for kolleger og ledelse, præcis hvordan UX-arbejdet konkret giver værdi, og hvorfor det er vigtigt at koble UX-folk på hele processen, når man udvikler nye produkter og services.

Frederik Bundgaard fra UX mentor vil i dette oplæg tage udgangspunkt i sine egne oplevelser fra store og mindre organisationer og fra flere sider af bordet. Han vil give eksempler på muligheder og faldgruber, når man skal sælge og forankre UX i andre dele af organisationen, eller få ledelsen til prioritere brugervenlighed som mere end et buzzword.

Frederik vil fortælle om hvordan man forankrer UX som mindset uden for en snæver kreds af UX’ere, og få programmører, ingeniører, marketingfolk og projektledere til at forstå værdien af UX i større detaljer, så de ser UX som andet end at smukkesere interfaces til sidst, så det ligner Apple mest muligt. Desuden vil han komme ind på hvordan brugervenlighed kan kobles på eksisterende processer, uanset om man bruger lean, vandfald eller en helt tredie udviklingsmodel.

Frederik Bundgaard er Managing Partner i UX mentor, Ph.d. i nanoteknologi, M.Sc. i fysik, og arbejder med brugervenlighed i det offentlige og for teknologivirksomheder. Han er brobygger mellem teknologi og brugeroplevelse, ligesom han både er praktiker og arbejder på det organisatoriske plan, samt med undervisning og kurser.

Pause

Kl. 12:10-13:10

Virtualisering af performancetest i Sundhedsplatformen

Hvordan gør man når man skal performanceteste et heterogent systemlandskab? Hvordan sikrer man sig idempotent afvikling når der er masser af databaser, køer, servere og applikationer som skal køre i samme scenarie? Tag et værktøj til processvirtualisering som Docker og begynd at gøre dine scenarier systematiske at beskrive. Automatiser dine beskrivelser og gentag fra punkt 1. Performancetest af integrationskomponenter i Sundhedsplatformen er udviklet, så test scenarier beskrives i en særlig DSL, og ud fra det genereres de enkelte virtuelle platforme.

Dyk med under overfladen når man skal nytænke i en rigid enterprise organisation og forstå hvordan integrationen mellem sundhedsplatformen og 28 andre fagsystemer kvalitetsikres inden det tages i brug i hele Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Niels Bech Nielsen er en solid systemudvikler/arkitekt/mentor/pragmatist med masser af erfaring, både godt og skidt. Han er som regel underholdende at høre på, og nogen gange siger han noget klogt.

Kl. 13:10

Pizza, networking og fortsatte diskussioner