”MAUA” – Når specialisterne samles

Udgivet d. 4. oktober 2017 af Heidi Bornholdt Nielsen

I Lund&Bendsen findes et instruktør korps på små 20 specialister. Alle med forskellig baggrund, uddannelse og teknologi som speciale – de har alle det til fælles, at de brænder for at lære fra sig.

Hverdagen for en instruktør er meget mere end at stå i rampelyset og undervise et lokale fyldt med top motiverede kursister. Forud ligger mange timers forberedelse i form af udvikling af materiale, research i hvem deltagerne er og hvilke problemstillinger og udfordringer, der denne gang skal have et særligt fokus. De fleste instruktører søger samtidigt at holde sig skarpe fagligt, så de faglige kompetencer rækker ud over hvad der findes i bøger og på nettet. Det betyder en hverdag med opgaver ude ved kunder, deadlines og problemstillinger, der kræver meget mere end blot en smule arbejdsro.

Det er en velfortjent aften, når vore instruktører samles 4 gange årligt til en aften hvor fokus er på dem og deres passion for at undervise. Instruktørsamlingen er en mulighed for at mødes, udveksle synspunkter og tanker og for at få noget nyt undervisningsfagligt med hjem.

I Lund&Bendsen er det vigtigt at alle føler at de er en del af fællesskabet. I det daglige har vi hinanden pr mail, telefon og Slack, mens vi til Instruktørsamlingen har helt andre muligheder for at lytter, se og reflektere over og med hinanden.

Til Instruktørsamlingen i september samledes vi om Formidling med Annette Bjerre fra Artikulation.dk. Annette delte villigt ud af egne og andres erfaringer omkring det at indtage scenen, hvordan man får mest ud af stemmen og kroppen, når man gerne vil bidrage til engagementet i kursisterne og til sidste omkring forskellen på at brænde igennem direkte i en undervisningssituation og på video. Mens Annette med et glimt i øjet fortale om forberedelsen i sine ekstremer med øvelser liggende på gulvet med bøger på maven eller bag lukkede døre med høje velartikulerede stemmeøvelser, blev aftenens fremmødte inviteret ind i mere afdæmpede øvelser.

Der var helt sikkert mere end én, der kom til at trække på smilebåndet, som aftenen gik og tiden kom for stemmetræning. I et veloplyst lokale med 17 velvoksne mænd, stående med lukkede øjne, hænderne forskudt på maven, gentages ordet ”MAUA” asynkront igen og igen med forskellig styrke og melodi. Uagtet det komiske i situationen, var der bred enighed om, at øvelsen, udover smilet på læben, på bedste vis omsatte Annettes teori til læring på egen krop. Øvelsen blev brugt til at demonstrere, hvor vigtig vejrtrækning for stemmens kan performance samtidig med at øvelsen giver et konkret værktøj til at træne en god dyb vejrtrækning i kombination med at man skal tale uden af miste pusten undervejs.

Aftenen blev naturligvis afsluttet med en masse teknisk snak over et godt måltid mad.

Kunne du godt tænke dig at blive en del af holdet, der brænder for at undervise og ikke viger tilbage for en smule ”MAUA”? Følg linket herunder og udfyld formularen, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.