Uanset om du er en privat eller offentlig virksomhed, står det efterhånden klart, at god IT-sikkerhed er uundværligt, i takt med at truslen fra cyberkriminaliteten øges.
Er din virksomhed sikker?
Ikke nok med at antallet af sikkerhedsbrud eksploderer, så bliver de IT-kriminelle også smartere og deres metoder mere avancerede. Derfor oplever de fleste virksomheder i stigende grad større og mere komplekse udfordringer med deres IT-sikkerhed. Den udvikling sker i takt med den digitale transformation, og den vil desværre kun fortsætte de næste mange år.
De fleste virksomheder prioriterer sådan noget som et velfungerende økonomisystem, men det er altså også alfa omega, at IT-sikkerheden prioriteres højt og tages alvorligt.
Men at sikre sig at IT-sikkerheden altid er i top, er tæt på en umulig opgave. Det er vi hos Lund&Bendsen klar over. Vi har derfor samlet fire gode råd, som hurtigt og enkelt guider jer til at skabe bedre IT-sikkerhed i jeres virksomhed.
Investér i god sikkerhedssoftware – og opdatér!
Èn vigtig hovedregel, når det gælder IT-sikkerhed, er at sikre sig en god basispakke af sikkerhedssoftware, antimalware og eventuelt VPN beskyttelse. Du kan helt sikker finde gratisversioner online, men vores råd er, at du hellere skal betale for gode kvalitetsprogrammer – så er du garanteret, at de virker! Den anden hovedregel er: opdatér dit software. Du kan have nok så god software installeret, men hvis du er passiv og glemmer at opdatere det, er det penge ud af vinduet!
Udvis sikker adfærd online
God og grundig IT-sikkerhed handler i høj grad også om menneskelig adfærd – og fejl – på nettet. Almindelig menneskelige fejl er nemlig stadig den største trussel mod din virksomheds IT-sikkerhed. Du, dine medarbejdere og jeres virksomhed kan derfor komme langt ved at uddanne hinanden i god og sikker IT-adfærd og være omhyggelige, når I benytter digitale platforme. Det kan også være en god idé at udpege en IT-ansvarlig, der sikrer, at retningslinjerne for IT-sikkerheden i virksomheden bliver fulgt, og at software og hardware opdateres.
Lav en sikkerhedsstrategi – og følg den
Èn af årsagerne til at mange virksomheders IT-sikkerhed måske halter efter, handler om manglende strategi og ansvar på området. For hvem tager egentlig over og løser problemerne, når det gælder IT-sikkerhedsbrud? En måde at undgå forvirring og passivitet er at implementere en slags beredskabsplan for jeres IT-sikkerhed i virksomheden. På den måde ved I præcis, hvem der skal gøre hvad og hvornår – skulle uheldet være ude.
Skift kodeord mindst hver tredje måned
Sikre kodeord er lange og unikke og derfor sværere for IT-kriminelle at gætte. Et unikt og langt kodeord er ifølge Sikker Digital over 12 tegn og bruges kun ét sted. Endnu vigtigere end et stærkt kodeord er at skifte dine kodeord oftere. Undersøgelser viser, at jo længere tid man har det samme kodeord, jo mere sårbar er din adgang, og jo større risiko er der for, at andre kan have afluret den.
Pas på jeres brand
Ofte er en virksomheds brand et af de allerstørste aktiver. Derfor er brand beskyttelse også listet rigtig højt på mange virksomheders agenda. At beskytte sit brand online er en kompleks affære. Online brand protection vil sige at beskytte sit brands IP på internettet og sørge for, at virksomhedens brand ikke bliver misbrugt i nogle henseender. Læs mere om hvad online brand protection involverer her.
Vi hjælper jer med at blive IT-sikre
Kunne du eller din virksomhed tænke jer at blive endnu bedre til IT-sikkerhed og beskytte jeres virksomhed bedre? Hos Lund&Bendsen tilbyder vi rådgivning i og sparring om IT-sikkerhed. Kontakt os, eller lad os finde den rette IT-ekspert til at rådgive om eller håndtere jeres IT-sikkerhed.