Faglig Fredag den 20/12/2024

  Varighed 8:30-13:00
  Lokation Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.
  Dato 20. december, 2024 8:30
  Pris Gratis

Tilmeld dig

Vi byder indenfor i Vartovs historiske lokaler til Faglig Fredag i december. Farvergade 27, 1463 København K. Vi holder til i Store Sal.

Faglig Fredag er i støbeskeen, skal du have noget med?

Følg med i dagens program, oplægsholdere og abstracts her på siden, opdateringer kommer på løbende, som vi nærmer os afholdelsen.

Dagens Agenda

Kl. 08:30 – 09:00
Morgenmad og networking
Kl. 09:00 – 09:30
Velkomst

Kl. 09:30 – 10:45

“Fejl eller feature?” paneldebat med Morten Heine Sørensen og Thomas Hildebrandt

Kl. 10:45 – 11:00

Pause og networking

Kl. 11:00 – 11:30

“reMarkable in Colours – Review” v. Povl Kvols

Kl. 11:30 – 11:45

Pause

Kl. 11:45 – 12:30

“Letvægts-ORM med Java og JSON” v. Mikkel Lauritsen

Kl. 12:30 –

Frokost og fortsat networking

Paneldebat: Fejl eller feature?

Det var menneskeligt at fejle – nu skal vi også konkurrere med teknologien på det punkt – eller skal vi? Debatterne på SoMe eller GoMe bliver nogle gange trukket skarpt op. Kom til Faglig Fredag hvor Morten og Thomas prøver at finde svar og måske fælles fodslag på de spørgsmål og udsagn, som ofte kan sætte debatten om AI i kog.

  • “Hvad skal balancen være mellem hallucination og kreativitet?”
  • “Brug den rigtige teknologi (herunder rigtige type AI) til at løse de rigtige problemer”
  • “Kan vi leve med hallucinationer?”
  • “Du kan ikke bruge test til at sige at en sprogmodel er pålidelig”
  • “At AI tager fejl er ikke et tilstrækkelig argument for at man ikke kan bruge AI”
  • “Sprogmodeller kan ikke ræssonere logisk”
  • “Hvad skal vi være bange for ved Generativ AI”
  • “AI og Mennesker begår begge fejl, men på forskellig vis”
  • “Det kræver noget at bruge Generativ AI”
  • “Hvem skal tage risikoen og ansvaret for de fejl teknologien begår og hvordan sikrer vi, at det sker på en ansvarlig måde?”

Morten Heine Sørensen, it-konsulent

Morten Heine Sørensen har i tidernes morgen en baggrund som adjungeret professor i Datalogi, men blev sidenhen en erfaren udvikler, som har deltaget i et utal af forretningskritiske projekter kendt fra medierne, ofte tilkaldt i tilfælde hvor projektet ikke i første omgang har nået sine mål. Han har bevæget sig inden for sektorer som container-transport, vindmølle-energi, opkrævning af statslige afgifter, rekruttering, samt finans og forsikring. I nogle projekter er han enlig udvikler, i andre styrer han en række teams med op til 50 udviklere.

Thomas Troels Hildebrandt, Professor, Datalogisk Institut, KU, Software, Data, People & Society

Thomas Hildebrandt er professor i softwareudvikling og leder af forskningssektionen for software, data, personer og samfund. Med ekspertise i formelle procesmodeller har han i over 10 år ledet tværfaglige projekter inden for udvikling af pålidelige og brugervenlige softwaresystemer. Hans arbejde fokuserer på digitalisering af lovgivning, arbejdsgange og forretningsprocesser, med en vision om at skabe fleksible digitale løsninger, der kan tilpasses nye krav, brugerbehov og lovgivning. Thomas deltager også i advisory boards og udvalg inden for digitalisering og kunstig intelligens.

 

reMarkable in Colours – Review

Mangler du stadig at finde ud af, hvad du skal ønske dig til jul? Måske skal det være en reMarkable Paper Pro, kom og hør en praktisk og personlig gennemgang af de populære reMarkable-tablets – både den klassiske model med gråtoneskærm og den nye med farveskærm. Efter flere års brug af den klassiske med gråtoner og flere måneders brug af den nye med farver, deler Povl sine erfaringer med daglig brug, forskellene mellem skærmteknologierne og hvordan farverne påvirker produktiviteten og brugeroplevelsen.
 
Er du i tvivl om, hvilken model der passer bedst til dine behov, eller vil du vide mere om de teknologiske forbedringer? Så er dette indlæg det perfekte sted at få svar!
 
Glæd dig til en engagerende præsentation, der giver et klart overblik over styrker, svagheder og mulighederne med reMarkable.
 

Povl Kvols, instruktør og konsulent for Lund&Bendsen

Povl Kvols er erfaren arkitekt og leadudvikler, som har arbejdet professionelt med IT siden 1986. Har dyb erfaring med teknisk softwareudvikling (Java, Android, Web), processerne omkring det (Scrum, Agile) og automatisering af softwareproduktion med Continuous Integration og Delivery. Arbejder gerne med formidling af krav og løsninger og behovsanalyse i domæner med stor kompleksitet.
Er du i tvivl om, hvilken model der passer bedst til dine behov, eller vil du vide mere om de teknologiske forbedringer? Så er dette indlæg det perfekte sted at få svar!
Glæd dig til en engagerende præsentation, der giver et klart overblik over styrker, svagheder og mulighederne med reMarkable.

Letvægts-ORM med Java og JSON

Oplægget handler om, hvordan du med ret små midler kan lave en “faconsyet” persistensmekanisme, som effektivt hægter database, forretningsmodel og -logik i en Java-baseret server og klientkode i browseren sammen. Der vil blive kigget på kode og snakket lidt om, hvorfor løsningen giver mening i den givne forretningsmæssige kontekst.

Mikkel Lauritsen, softwareudvikler og CTO, IntraMed

Mikkel har arbejdet med at udvikle mellemstore forretningssystemer i godt 27 år, heraf de sidste 16 år indenfor sundheds-IT. Ud over at have styr på emner som Java, SQL, webteknologier og systemintegration har han meget fokus på domæneforståelse – han er især god til at indse, hvad han ikke ved, og så lære det.

  Varighed 8:30-13:00
Lokation
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.
  Dato 20. december, 2024 8:30
  Pris Gratis

Tilmeld dig

Find Vej

kort Lokation

Relaterede Artikler

Find Vej

kort Lokation

Senest afholdte events