Cloud Java REST Oracle ABCS Application Builder Cloud Service Intergration Oracle Application Builder Oracle Cloud

Fra superskurk til superhelt – med Application Builder Cloud Service

Udgivet d. 18. august 2017 af Sten Vesterli

I nogen organisationer er IT-afdelingen heltene. Og andre steder er IT-afdelingen nærmere skurkene. Hvis du vil være en helt i din organisation, er den kritiske succesfaktor hastighed.

Nogen systemer bygges for evigheden. Dem har vi styr på, og de skal bygges omhyggeligt. Men alle organisationer har brug for masser af småsystemer, og dér har IT-afdelingen mulighed for at score nogen nemme point. Samtidig slipper vi for alt bøvlet med gamle Access-databaser eller kritiske regneark, som hverken har versionsstyring, adgangskontrol eller backup.

Men vi har brug for et stærkt værktøj for at kunne bygge lækkert, hurtigt, kontrolleret og sikkert. Oracle Application Builder Cloud Service (ABCS) er sådan et værktøj.

Lækkert

Moderne applikationer skal selvfølgelig have en attraktiv brugergrænseflade med moderne komponenter. Application Builder Cloud Service har en lang række komponenter, inklusive en række interaktive visualiseringskomponenter der får en ABCS applikation til at skille sig ud fra hvad en almindelig bruger kan strikke sammen i Access eller Excel.

Hurtigt

En ABCS applikation udvikles 100% i en webbrowser. Der er intet udviklingsmiljø at installere eller opsætte – man logger på og går i gang. Udviklingsparadigmet er ”UI First”, dvs. man bygger de nødvendige skærmbilleder og forbinder dem derefter med data-elementer. Hvis applikationen har sine egne data, kan man blot definere datatypen og lade ABCS tage sig af at oprette tabeller og fremstille SQL-sætninger. Det er ikke nødvendigt at få fat i hverken en database-designer eller SQL ekspert for at bygge en komplet applikation.

Hvis man ønsker at arbejde med data fra eksisterende REST web services, kan man også let kalde disse. Man kan også tilføje sin egen JavaScript kode til en ABCS applikation og endda tilføje nye komponenter.

Man kan også vælge at bruge ABCS til at bygge applikationer specialiseret til smartphones. Så vælger man bare at bygge en mobil applikation og får adgang til en særlig Mobile Designer med et udvalg af komponenter tilpasset mobile enheder.

Kontrolleret

Hurtige udviklingsværktøjer har altid været plaget af dårlig versionskontrol og manglende application lifecycle management. Oracle har bygget værktøjer til enterprise applikationsudvikling i over 20 år, og ved hvad der skal til.

ABCS har simpelthen tre miljøer indbygget: Udvikling, staging og produktion. Når udvikleren er klar til at vise sin applikation, skubber han den til staging og giver udvalgte slutbrugere adgang. Samtidig skabes automatisk en ny version i development til at fortsætte udviklingen. Det skal ikke opsættes versionskontrol eller branches – ABCS håndterer alt omkring versionering. Tilsvarende kan en applikation let flyttes fra staging til produktion.

Sikkert

Der er også ordentlig sikkerhed indbygget i en ABCS applikation. Applikationer kan være tilgængelige for anonyme brugere uden login, men der kan også indføres rolle-baseret sikkerhed på sider, komponenter og dataobjekter.

Billigt

Oracle har ikke været kendt for billige produkter, men Application Builder Cloud Service ligger bestemt i den rimelige ende. En ABCS licens koster $100 pr. udvikler pr. måned, og man skal licensere mindst 5 udviklere. Til gengæld kan ABCS applikationer tilgås af et ubegrænset antal slutbrugere.

Læs mere om Application Builder Cloud Service

Hvis du vil i lære som superhelt, så tilbyder Lund&Bendsen kurser i Application Builder Cloud Service. Kontakt din Lund&Bendsen kontaktperson eller instruktør Sten Vesterli ([email protected]) for at høre mere. Du kan også læse om Sten Vesterlis oplæg om Oracle Visual Builder Cloud Service fra Faglig Fredag den 25. august 2017.