IT i Energisektoren: beretning fra fronten
Christian karakteriserer Natur-Energis IT afdeling som impulsbaseret udvikling med masser af entreprenørånd, men ikke meget fokuskraft. Han implementerede microservices fordi det er nemt at forstå og deploy og er sjovt at udvikle i. Ligeledes implementerede han Docker fordi, det er lynhurtigt – hurtig deployment, hurtig startup, og man kan smide det ud et vilkårligt sted og så ved du at det kører.
Internet of Things (IoT)
Desværre eksisterer 100% sikkert ikke – alt kan hackes! Men hvordan laver vi sikkerhed for IoT og hvorfor er IoT forbrugerprodukter ofte ikke sikre? Mange IoT devices er lavbudget og med en “Smid væk tilværelse” kombineret med en branche hvor det er nemt at producere hardware, øger det risici for at devices bliver hacket. På den ene side af markedet er det super billigt og ikke særlig sikkert og den anden side har vi produkter der er mere gennemarbejdet, men også koster langt mere. Med store mængder IoT produkter med lav sikkerhed, kan hackere lave nogle omfattende angreb, der giver nogle seriøse ricisi. Og folk virusscanner f.eks. ikke deres børns dukker, mm.
Forskellen på IT sikkerhed og IoT sikkerhed er, at når vi downloader en app, bliver den jævnligt opdateret og app’en bliver hele tiden beskyttet mod hackerangreb. Hvorimod når vi køber en device er der ingen garanti for at det sikkert mod hackerangreb.
Et kig på logning og log mining
Næste Faglige Fredag hos Lund&Bendsen er d. 25/08 – sæt kryds i kalenderen.
Programmet er endnu ikke fastlagt, og inputs er som altid velkomne. Skriv gerne hvis du selv går med et oplæg der brænder for at komme ud – eller du har lyst til at høre om et emne. Hvis du har kommentarer, ris eller ros til arrangementet, så skriv gerne til os. Vi ses forhåbenligt til næste Faglig Fredag. Der kommer en invitation ud en måneds tid inden.