Java Angular Faglig Fredag TechPlay Oculus Rift Ratpack BrainTrust NetWork Playstation VR

Faglig Fredag med Ratpack, Angular 2, Oculus Rift og Playstation VR

Udgivet d. 31. oktober 2016 af Lena Ægidius

På Lund&Bendsens Faglig Fredag arrangement d. 28/10-2016 havde vi igen fornøjelsen af oplæg fra 3 ildsjæle, hvor deltagerne fik mulighed for at lære af Thomas Kleist’s indsigt i Ratpack, samt Flemming Bregnvig’s demonstration af Angular 2. Jakob Reenberg (CEO i Lund&Bendsen A/S) introducerede 3 nye netværkskoncepter og delte viden om Oculus Rift og Playstation 4 VR, som deltagerne prøvede i pauserne og inden frokost.

Oplæg om Ratpack af Thomas Kleist

Ratpack

Thomas viste os Ratpack, som er en samling af java libraries til at bygge moderne HTTP apps, som giver udvikleren nok til at kunne skrive high performance http apps. Ratpack er bygget op af Java 8, Netty og reactive principper.

Præsentation

RatPack demo koden på github

Powerpoint om RatPack

Speaker

Thomas Kleist er 38 år 10+ erfaring inden for primært java og andre sprog til jvm. Har arbejdet primært med backend udvikling for performance optimering. Har arbejdet siden juni som konsulent for Nordea AB med at lave nye services til deres agreement & authorization, i Java 8, med Spring-Boot og Hystrix.

Oplæg om Angular 2 af Flemming Bregnvig

Angular

Flemming viste os Angular 2, som er efterfølgeren til det meget populære AngularJS og er baseret på erfaringerne fra AngularJS. I Angular 2 har man forsøgt at adressere nogle af de problemer, der var med AngularJS, men grundtankerne er de samme. Angular 2 er Open Source og har et omfattende udviklingsmiljø bag sig.

Præsentation

PDF: introduction to Angular

Speaker

Flemming Bregnvig er bl.a. udvikler og instruktør i teknologier, som JavaScript, HTML5, Android, AngularJS + 2 &  Java EE.

Se mere om Flemmings Angular kurser, hos L&B.

Oplæg om netværkskoncepter, Oculus Rift og Playstation 4 VR af Jakob Reenberg

Oculus Rift

Jakob Reenberg havde taget virtual reality udstyr med til Oculus Rift og Playstation 4 og fortalte om fordele og ulemper ved de 2 platforme, baseret på egne erfaringer fra de første måneder siden den officielle release. Der var medbragt 3 sæt af det forskellige udstyr, så alle deltagere fik mulighed for at prøve, hvilket udløste stor begejstring hos mange.

Jakob fortalte om de tre forskellige netværksgrupper, som svar på behovet for komptenceudvikling til udvikleren, arkitekten eller beslutningstageren der gerne vil vide mere, men ikke har fidus til traditionelle kurser. De tre grupper har vi valgt at døbe: NetWork, BrainTrust & TechPlay.

Præsentation

Kompetenceudvikling via netværksgrupper

Virtual reality udstyr og deres forskelligheder

Speaker

Jakob Reenberg, partner og CEO i Lund&Bendsen A/S.

img_20161028_125308

dsc04339

Software Architecture Open Space (SAOS) 2015

Republikken Cafe & WorkSpace, Vesterbrogade, København

d. 24. November 2016

https://home.lundogbendsen.dk/software-architecture-open-space-2016/

Software Architecture Open Space (SAOS) er en deltagerdrevet 1-dags konference, hvor 50+ passionerede softwarearkitekter og -udviklere fra en bred vifte af virksomheder og IT-projekter i Danmark mødes for at diskutere tidens hotte emner i branchen.