Faglig Fredag den 26. april 2019 med oplæg om Vue.js, Kotlin og Python

Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og inkluderer frokost omkring kl. 12.00.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Program

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Vær opmærksom på, vi starter lidt tidligere denne gang.

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage
 
 

Kl. 09:20-10:10

Vue.js – The Framework in the Middle

Vue.js Michael KroghVi har set mange JavaScript-frameworks, og et af de sidste skud på stammen er Vue.js. Vue.js vokser i anvendelse og anses i dag for et af de tre dominerende frameworks sammen med React og Angular. Hvor både Angular og React er teknologier, mange har en holdning til, karakteriseres Vue.js ved en mere pragmatisk tilgang, som samtidig har en mindre stejl indlæringskurve. I indlægget vil vi vise de grundlæggende træk ved Vue.js og diskutere fordele og ulemper.

Michael Krogh er teknisk særdeles velfunderet i JavaScript og frontend-udvikling. Med mere end 20 års IT erfaring primært i finansielle institutioner, har han været rundt om mange af de seneste frontend teknologier som Vue.js, Angular, AngularJS, TypeScript, HTML5/Javascript-apps, Ruby on Rails og iPhone-udvikling.

Pause

Kl. 10:20-10:50

Kotlin Jakob Bendsen

Kotlin er et af de nyere JVM-baserede sprog, som jeg er begyndt at støde på ude hos vores kunder. Kotlin er langt fra mainstream endnu, og ifølge TIOBE’s index over programmerignssprogs udbredelse ligger det på 0,288%, hvor Java ligger i top med 14%. Efter at have hørt godt om Kotlin, har jeg kastet mig over det som et lille hobby-projekt for at få en fornemmelse af, hvad det kan. Dette oplæg er en statusrapport fra min foreløbige færd ud i Kotlin. Hvad tænker en erfaren og let konservativ Java-udvikler om mødet med Kotlin? Hvilke features er fede, og hvad giver problemer? Hør om mine erfaringer, oplev en masse Kotlin-kode, og se hvordan IntelliJ’s Kotlin IDE fungerer i praksis. Hvis du vil læse lidt om Kotlin som forberedelse, så kig forbi https://kotlinlang.org/.

Jakob Bendsen er partner i L&B, og har kodet Java, siden han mødte det i 1994 – i øvrigt også året hvor han også mødte WWW, som forekom aldeles perspektivløst. Siden har han som udvikler, arkitekt, konsulent, mentor og iværksætter misset et utal af andre muligheder, men Java har han dog holdt fast i.

Pause

Kl. 11:00-12:00

 

 

Python er på hastig fremmarch i disse år, og brugervæksten synes kun at tage til. Python bruges i data-science, micro-services, machine-learning, big-data, web-services, function-as-a-service, dev-ops og hardware platforme som Raspberry Pi.

I mit oplæg vil jeg fokusere på miljøet omkring Python, og hvorfor jeg mener, at Python og ikke mindst dets miljø, er et meget attraktivt valg til it-projekter.

Jesper W. Devantier fik sin første PC i 1994 og begyndte at programmere i 2003 med PHP. Siden da har han fået en Cand. it., arbejdet med Python, Clojure, C og Java og eksperimenteret med langt flere sprog endnu.

Jesper har siddet i både små og store virksomheder, det offentlige og det private. Jesper har været alt fra udvikler til arkitekt, dev-ops og mentor. I næsten samtlige roller, har der været et element af Python med ham.

Kl. 12:00-15:00

Pizza, networking og fortsatte diskussioner