Faglig Fredag den 28. juni 2019 med oplæg om PlantUML, Apache Camel og GovCloud

Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Program

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

 
Kl. 09:00-09:25

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:25-10:10

PlantUML – Kod din dokumentation og lad din dokumentation teste din kode

Mit navn er Jesper. Jeg er koder. Jeg kan godt lide at dokumentere.

Siden jeg læste klassikeren “The pragmatic programmer” har jeg lejlighedsvis haft glæde ved, og gavn af, at gøre min dokumentation til den del af koden. De seneste måneder har jeg givet denne værdifulde, men oversete disciplin, lidt opmærksom på et par projekter med PlantUML og vil gerne dele nogle af frugterne med dig. Ud over de lavthængende af slagsen ser jeg et stort potentiale i muligheden for at maskinelt verificere koden og producere dokumentation i samme trin. Der vil være kodeeksempler, du vil kunne anvende på dit whatevertechnology-kode-projekt med det samme og tid til at snakke om potentialet. Jeg glæder mig til at høre, hvad I oplever.

Jesper Wermuth er partner i L&B, han er ekspert i Docker og cloud-teknologi og har over 25 års erfaring som softwareudvikler. Han har arbejdet med stort set alle områder af IT virksomheder, fra ledelse til kabling. Han har særligt fokuseret på kvalitet i leverancer gennem automatisering, reproducerbarhed, virtualisering og skalering de seneste år. 

Pause

 

Kl. 10:20-11:05

Apache Camel: Introduktion, styrker, svagheder og erfaringer

Apache Camel er et fleksibelt JVM-baseret framework til definition af integrationer mellem endpoints i en lang række teknologier. Camel er forholdsvis lightweight og implementerer en lang række Enterprise Integration Patterns på en måde så de fleste dele kan erstattes af egne implementeringer, hvis man har specielle krav. Indlægget vil give en kort introduktion til Camel, beskrive styrker og svagheder ved Camel og illustrere begge dele med praktiske eksempler fra virkeligheden.

Jan Larsen er freelance IT konsulent med kompetencer i Javaprogrammering, debugging, refactoring, build & deployment, databaser, systemdesign, SOA, log management, systemintegration og optimering. Det sidste halvandet år har han udviklet Apache Camel integrationer hos BEC og udbyder nu et kursus i Apache Camel i samarbejde med Lund&Bendsen.

Læs beskrivelsen af Jans Apache Camel-kursus her.

Pause

 

Kl. 11:15-12:00

Data-dreven — ikke dræven

De fleste virksomheder ved godt, at it og data har en afgørende betydning for deres succes. Der er blevet brugt mange kræfter på forvaltning af systemer og data igennem implementeringer af ITIL, GDPR og ISO27001. De mange arbejdsgange og politikker kan føre til, at hastigheden for udvikling af applikationer går ned, og ikke længere kan følge med virksomhedens ambitioner om forandring. Nye metoder som Scrum og SAFe forsøger at sætte hastigheden op, men savner fokus på en af de vigtigste forudsætninger for agilitet på tværs af hele virksomhedens it-landskab: platformen.

Her præsenteres et bud på en moderne platform, der understøtter effektiv udvikling og forvaltning af virksomhedens services, applikationer og data.

Mads Hjorth er uddannet datalog og arbejder som it-arkitekt i Digitaliseringsstyrelsen. Han udvikler referencearkitekturer, tekniske specifikationer og løsninger, der understøtter de fællesoffentlige målsætninger om en sikker, effektiv og sammenhængende anvendelse af it i det offentlige.

 

Kl. 12:00-14:00

Pizza, networking og fortsatte diskussioner