Akka Terraform graphql Akka streams

vFredagsbar – kom til networking i vores virtuelle HQ.

Udgivet d. 27. januar 2021 af Lena Ægidius

Det seneste års tid har vi alle brugt væsentlig mere tid i den virtuelle verden i møder, på webinarer, kurser mv. Vi har prøvet kræfter med forskellige formater, og har fundet en platform, der med stor succes er blevet brugt til vores virtuelle events. 

Vi byder derfor indenfor til vFredagsbar i vores nymøblerede og virtuelle hovedkvarter.

“Baren” åbner lidt før 16. Vi glæder os, og vi håber, at du har lyst til at byde ind med hygge, humør og gode diskussioner.

Ordet og formen er fri, dog har vi erfaret, at en lille smule struktur til at sætte os i gang er en fordel. Vi har derfor på forhånd modtaget emner fra deltagere, som diskussionerne starter ud fra. Diskussionerne starter forskudt og fortsætter så længe vi har lyst.

Fra kl. 16:20 – GraphQL: “Bendsen har kigget en del på GraphQL og vil gerne snakke med andre med samme interesse”

Fra kl. 16:30 – Akka/Akka Streams: “Asynkron og reaktiv programmering er blevet til mainstream takket være Akka og Akka Streams. Akka findes i mange distribuerede arkitekters værktøjskasse. Samtidigt har funktionel programmering oplevet et større push, på grund af dets immutability fordele. Det er tid til den næste trin. ZIO er et framework, som tager funktionel programmering som udgangspunkt, og igennem det tilbyder masser af concurrencyværktøjer som queues, semaphores, shared state, actors og streams. Fokus er på type-safety, resource management, og testability, langt mere elegant end Akka. Jan Ypma er ekspert i Akka. Han har refaktoret en Akkaapplication til ZIO for at afprøve nogle af fordelene, og deler gerne sine erfaringer.”

Fra kl. 16:40 – Terraform “Hvis du styrer din infrastruktur med klik, powershell, arm templates, cloudformation eller andet skrammel – så overvej Terraform. Terraform er, så vidt Jesper Wermuth ved, det mest udbredte IAC værktøj i verden pt. Terraform er partner med både AWS og Azure, der begge anbefaler Terraform. Ifølge Corey Sanders (VP Azure) og Jesper (programmør) med god grund. Uenig/Enig/Nysgerrig kom og snak med?”

Har du emner, du gerne vil diskutere, så send det til Jesper Wermuth på [email protected]. Du er også yderst velkommen til selv at starte en diskussionsgruppe op på dagen.

Det er en browserdrevet løsning. Hvis det ikke virker? Reload, check din firewall, skift browser … Ring til Wermuth og få hjælp på +45 3131 6110.