Skal du udvikle forretningsfunktionalitet i en mikroservice arkitektur? Skal funktionaliteten gøres tilgængelig som RESTful services? Er din organisation også i gang med forbedre produktiviteten ved at implementere DevOps metoden? Bliver der snakket om Continuous Delivery i din organisation? Hvis du kan nikke ja til nogen af disse spørgsmål spørgsmål, men endnu ikke er kommet i gang, så har du nu muligheden for at deltage i en 2-timers introduktion til udvikling af REST og RESTful services samt en 2-timers Docker workshop. Begge afholdes den 3. december 2015 hos Nordea i Høje Taastrup.

Det er muligt at deltage både i introduktionen til REST og RESTful services og Docker workshoppen. Alternativt kan man deltage i den ene af dem. Deltagelse i begge kræver en tilmelding til hver. Deltagelse er GRATIS for Nordeas ansatte samt eksisterende modtagere af Lund&Bendsens nyhedsbrev. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke allerede modtager det.

Adressen for arrangementet er

Helgeshøj Alle 67
Høje Taastrup
2630 Taastrup

Introduktion til REST og RESTful services

Rest REST (REpresentanional State Transfer) er arkitektur stilen brugt i udviklingen af world wide web (www), som vi kender det i dag. REST kan, implementeret korrekt, tilføje et system en række vigtige egenskaber som høj skalerbarhed, gennemskuelighed og løs kobling. REST er ofte blevet foretrukket fremfor den mere tunge SOAP protokol.

Jakob Bendsen, partner i Lund&Bendsen, har gennem flere år arbejde med udvikling af WebServices af forskellig karakter og også undervist i udvikling af JAX-WS SOAP baserede webservices, JAX-RS baserede RESTful webservices samt afholdt og faciliteret en række events om REST og RESTful service udvikling.

I denne introduktion vil Jakob give deltagerne et indblik i REST principperne, samt i hvordan RESTful-klienter og -services kan udvikles i Java med JAX-RS API’et.

Læs mere om JAX-RS – REST og RESTful Services – Introduction

Tilmeld dig introduktionen den 3. december 2015, kl 9 – 11.

Se også vores JAX-RS – REST og RESTful services – Foundation kursus.

Docker workshop

dockerDocker er et open source projekt, der tilbyder deployment af applikation i software containere, ved at stille et ekstra lag af abstraktion og automatisering til rådighed på Linux systemkerne niveau. Med Docker kan hele installeringen af din applikationen og eventuelle servere scriptes, så den leveres i en færdigpakket container, der kan flyttes fra miljø til miljø, installeres og startes op med ganske få kommandoer.

Jesper Wermuth, partner i Lund&Bendsen, har gennem de seneste år arbejdet med virtualiseringsteknologier. På det seneste har han assisteret Lund&Bendsens kunder med brug af Docker til blandt andet effektivisering af udviklingsmiljøer samt implementering af Continuous Delivery. Han er desuden instruktør på Lund&Bendsens Docker kursus.

I denne 2-timers Docker workshop giver Jesper deltagerne mulighed for at stifte bekendskab med Docker ved at lade dem afprøve de mest almindelige Docker kommandoer på en Linuxmaskine. Lund&Bendsen leverer laptops til formålet.

BEMÆRK: Tilmeldingen til Docker workshoppen er lukket. Der er et begrænset antal pladser, og de er alle fyldt op.

Læs mere om Cloud – Docker – Foundation