December er snart over os, og inden juleroen helt forstener legemet, vil vi gerne se dig til Faglig Fredag med julehygge den 15. december.
Dagens agenda byder på “Key takeaways” fra Devoxx’s hovedkonference i Belgien, hvor Martin Boel deltog. Du kan også høre Henrik Knoll fortælle om Conway’s Law og “Team Topologies”, og Jesper Zacho præsenterer værktøjet Codigy, der kan visualisere din kodestruktur.
Dagens Agenda
Key Takeaways fra Devoxx Belgium 2023 v. Martin Boel
Kl. 10:30 – 11:30
Team Topologies v. Henrik Knoll
Kl. 11:30 – 11:45
Kl. 11:45 – 12:15
Codigy v. Jesper Zacho
Kl. 12:15 –
Æbleskiver, gløgg og fortsat networking
Key Takeaway fra Devoxx Belgium 2023
En gang om året drager Javafolket til konference i Belgien, hvor Devoxx skaber rammerne for ny den nyeste viden om Java og teknologier omkring Java.
Devoxx Belgium er en konference, der blev skabt I 2022 af Stephan Janssen, den belgiske Java User Group (BeJUG) står for afviklingen af konferencen, der afholdes årligt i oktober eller november.
Konferencen bød i år på den 21. udgivelse af Java, og Martin kommer i sit oplæg omkring nogle af de væsentligste nyheder og ændringer. Martin deler også opdateringer til Jakarta EE 11, integrationen af Spring Framework 6.0 med JDK 17 og dets kompatibilitet med Jakarta EE 9.
Martin Boel, chefkonsulent og partner i Lund&Bendsen
Enterprise-arkitekt med ekspertviden om Cloud, Microservices, Container Technologies, Docker, Kubernetes, OpenShift, Scrum og JavaEE. Specialiseret indenfor agil coaching og softwarearkitektur. Over 25 års erfaring med roller som arkitekt, lead, udvikler og projektleder. Med branchekendskab til Finans og forsikring. Får teams og projekter til at nå i mål.
Team Topologies – Hvad er det? Hvorfor er det interessant?
Ifølge Melvin Conways citat fra 1967 vil et systems arkitektur afspejle den måde, en organisation kommunikerer på. Introduktionen af agile udviklingsmetoder har over en årrække haft en stor effekt på den måde, som virksomheder har organiseret sig på og derigennem influeret systemarkitekturen.
Som softwareudvikler er det min opfattelse, at ikke alle virksomheder har overvejet Conways lov og effekten heraf i deres agile organisation. Jeg har derimod oplevet, at behovet for kommunikation på tværs af teams er vokset. Dette har medført et behov for introduktion af flere agile processer.
Med udgangspunkt i “Conway’s Law”, erfaringer med agile organisationer og moderne software arkitektur har forfatterne bag bogen “Team Topologies” introduceret en tilgang og terminologi, som enhver, der ønsker en teambaseret organisation, bør have med i sine overvejelser. Baseret på egne erfaringer og teorien bag giver Henrik jer med sit oplæg et indblik i tilgangen og de fordele, han ser.
Henrik Knoll, veteransoftwareudvikler
Med en “Yes Man” attitude har Henrik i sin karriere ladet sig føre de steder hen, hvor softwaren havde behov for hjælp. Med et opkommende 20-års jubilæum som professionel udvikler har Henrik været igennem den fulde stak af roller en udvikler indtager i et stykke softwares livscyklus. På det seneste har Henrik især været nysgerrig på, hvordan den optimale agile organisation i en moderne IT-virksomhed kunne se ud.
Codigy
Der findes en del værktøjer til at analysere kode- og produktivitet fx, via statisk kodeanalyse. Codigy er et analyse værktøj der giver en unik, grafisk indsigt i både kvaliteten af kode, arkitektur, organisation og processer. Et overblik der etableres ved at analysere brugernes handle-mønstre igennem git logs.
Forhold som kode autonomi (cohesion and coupling), team autonomi og process helbred visualiseres og trackes, så brugere og teams kan sikre fortsat forbedring baseret på objektive målte værdier.
Jesper Zacho, Senior Konsulent
Agile implementation, Scrum Mastering, Project Management
Jesper har en basis i SW-udvikling og erfaring med at etablere projekt- og produkt-virksomheder. Dette giver ham en god ballast til at hjælpe virksomheder med at komme i gang med agile metoder, optimere brug af værktøjer eller effektivt at eksekvere produkt roadmaps i kundens team setup.
Jesper brænder for at skabe den kultur og det fællesskab i virksomhederne, som giver den gode følelse af ’Ba’ i teams og ledelse. En modus, hvor der er fokus på at komme i mål, hjælpe hinanden og sikre den nødvendige tryghed til at understøtte teammæssig og personlig udvikling.