Optaget til Faglig Fredag hos Lund&Bendsen A/S den 15/12-2023.

Abstract: Team Topologies

Ifølge Melvin Conways citat fra 1967 vil et systems arkitektur afspejle den måde, en organisation kommunikerer på. Introduktionen af agile udviklingsmetoder har over en årrække haft en stor effekt på den måde, som virksomheder har organiseret sig på og derigennem influeret systemarkitekturen.

Som softwareudvikler er det min opfattelse, at ikke alle virksomheder har overvejet Conways lov og effekten heraf i deres agile organisation. Jeg har derimod oplevet, at behovet for kommunikation på tværs af teams er vokset. Dette har medført et behov for introduktion af flere agile processer.

Med udgangspunkt i “Conway’s Law”, erfaringer med agile organisationer og moderne software arkitektur har forfatterne bag bogen “Team Topologies” introduceret en tilgang og terminologi, som enhver, der ønsker en teambaseret organisation, bør have med i sine overvejelser. Baseret på egne erfaringer og teorien bag giver Henrik jer med sit oplæg et indblik i tilgangen og de fordele, han ser.

Henrik Knoll

Henrik Knoll

Senior Software Developer

Henrik er veteransoftwareudvikler, og med en “Yes Man” attitude har Henrik i sin karriere ladet sig føre de steder hen, hvor softwaren havde behov for hjælp. Med et opkommende 20-års jubilæum som professionel udvikler har Henrik været igennem den fulde stak af roller en udvikler indtager i et stykke softwares livscyklus. På det seneste har Henrik især været nysgerrig på, hvordan den optimale agile organisation i en moderne IT-virksomhed kunne se ud.