Tech Talk på Software Architecture Open Space 2019 (SAOS 2019)

Kristian Skriver Gandrup er Chief Software Architect i Danske Bank og har spillet en central rolle i bankens API enablement-proces og migrering mod Microservices i en Private Cloud løsning.

Historisk set, har vi i Danske Bank bygget store forkromede applikationer, som isoleret set, har været rigtig gode til det, de var bygget til. Løsningerne har performance-mæssigt været gode, men komponenterne tæt koblede, og dermed svære at genbruge, udbygge og skalere.

Den finansielle sektor er en branche i forandring. Konkurrencen fra mastodonter som Google, Amazon og Facebook og små agile FinTech, der popper hele tiden, samt stigende regulatoriske krav gør, at vi har brug for at kunne levere løsninger og ændre kurs med større hastighed end nogensinde før.

Med en målsætning om at kunne levere løsninger hurtigere, har vi lagt os i selen for at migrere vores store applikationer til et sæt af løst koblede services. Rejsen er ikke uden udfordringer, og Microservices er ikke nogen silver bullet.

I dette oplæg vil vi kigge på nogle af de udfordringer, Customer Information i Danske Bank har haft med denne migrering såsom: brudt transaktions scope, eventuel konsistens, batch afvikling, størrelser på services og ikke mindst de kulturelle udfordringer, der opstår, når man ønsker at ændre mindsættet i en stor organisation.