Læs mere om SAOS og tilmeld dig her: https://logb.dk/events/saos-2024/

“På nuværende tidspunkt har IT lavet vores samfund mere om end automobiler, tog og elektricitet nogensinde har gjort”.

Sådan lød det fra den kendte IT-debattør Poul-Henning Kamp, da vi mødtes til SAOS-konferencen i 2023. For ham understregede det vigtigheden i, at IT-eksperter og  beslutningstagere mødes på tværs af organisationer og snakker om ny teknologi, som de gør på SAOS.

– Hvad er det største problem med SAOS?

– At så få kender til den.

SAOS er fyldt med eksperter, men vi skal have alle med, så debat og viden kommer rundt alle steder i det danske erhvervsliv, den offentlige sektor og de politiske partier. Særligt Folketinget var i Poul-Henning Kamps tanker, da vi snakkede sammen.

– De ved godt hvem, der ved noget om fiskeri. De ved godt hvem, der ved noget om landbrug. De har ikke nogen, der ved noget om IT! Hvis der sad bare en eller to eller tre personer derinde, som kunne kigge på et lovforslag og sige “vi skal lige snakke om det her, for det bliver meget dyrt i IT. I stedet for at skrive alle, så skriv alle væsentlige gældstyper.”

Det sidste var en skarp kommentar til EFI-skandalen om SKAT’s inddrivelsessystem. Poul-Henning Kamp har også tidligere opfordret til at danne en IT-havarikommission som et middel mod netop den type fiaskoer. Hvis du har mod på at deltage i vigtige debatter som den, så er det på SAOS, du skal være mandag den 11. marts 2024. Læs mere og tilmeld dig her: https://logb.dk/events/saos-2024/

Du kan se hele interviewet med Poul-Henning Kamp her

Du kan læse Poul-Henning Kamps indlæg på Version2 her.

Hvis du har lyst at læse mere om Varnish og Poul-Henning Kamps andre tekniske projekter, så besøg “PHK’s Bikeshed” her.