Dette indlæg blev optaget på Faglig Fredag den 24. februar 2023.

Abstract

Blazor er afvikling af .NET og C# i browseren gennem WebAssembly. Det giver mulighed for at dele kode mellem front- og backend, debugging i et moderne IDE og adgang til hele .NET økosystemet i browseren. Blazor benytter derudover designprincipper fra moderne web frameworks som Angular og React til rendering af websider.

Med andre ord er Blazor Microsofts nyeste forslag til fremtidens klient-side web-programmering, hvor man kan undgå en del af de udfordringer, der er i landskabet rundt om JavaScript.

Blazor kan passe ind eksisterende arkitektur og kan integreres med backends, der ikke behøver at være på .Net platformen.

Kasper Videbæk

Kasper Videbæk

Kasper Videbæk er softwareudvikler og underviser i C# og OOP. Gennem sin karriere er han sprunget rundt mellem mange forskellige teknologier og stakke. Udover softwareudvikler har han også arbejdet som projekt- og produktleder. Hans spidskompetence er dog indenfor webudvikling i .NET-verdenen.

Philip Løventoft

Philip Løventoft

Philip Løventoft er software-konsulent med mange års erfaring indenfor softwareudvikling og -arkitektur. Han er uddannet datalog fra Københavns Universitet og har en stor interesse for pragmatisk softwarearkitektur. Han har særlig erfaring og interesse indenfor opdatering af legacy-systemer.