Lund&Bendsen inviterer til Faglig Fredag. Kom og hør om software-arkitektens (nye) rolle,  praktiske erfaringer med Angular-Dart og AngularJS og om løs kobling i JSF-applikationer med CDI-events. Som altid vil der også være godt selskab og mulighed for at netværke over en gang pizza.

 

Praktiske oplysninger

Sted: Lund&Bendsen, Naverland 2, 15. sal, 2600 Glostrup.

Spørgsmål: Ring til Jakob Bendsen på 26879999 eller mail [email protected].

 

Program for fredag d. 23-5-2014

 8:30

Velkommen v/Jakob Bendsen

  • Jakob Bendsen byder velkommen og præsenterer dagens program, emner og oplægsholdere.
  • Vi kører en hurtig præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er.
8:45

Nyt fra Lund&Bendsen v/Jakob Reenberg og Jakob Bendsen

9:00

Software-arkitektens nye rolle v/ Niels Bech Nielsen

Rollen som software-arkitekt er ikke længere hvad den har været. Igennem det seneste årti har den været igennem stor omvæltning, fra piedestal rolle til overflødig og tilbage igen. Dette foredrag vil give et pragmatisk indblik i software-arkitektens rolle i moderne udviklingsprojekter, hvor der stilles større implicitte krav til softwareudviklingen. Foredraget tager udgangspunkt i egne erfaringer fra virksomheder i Danmark og udlandet, og vil med garanti sætte tanker igang, som kan tages med hjem til dit nuværende projekt.

Om oplægsholderen:
Niels Bech Nielsen er konsulent, softwareudvikler, agil træner, mentor og periodevis arkitekt med over 20 års erfaring i branchen, herunder flere år som Global Chief Engineer for JPMorgan, London. Til daglig er det dog sjovest at kode java og snakke med udviklere.

10:30

Pause

10:45

Nyt fra fronten: Angular-Dart v/Martin Boel

Martin Boel er p.t. tech lead på et større projekt for Matas, hvor vi bl.a. benytter Angular-Dart og Java EE 7. Martin vil i dette oplæg dele ud af erfaringerne med hvordan det går, når Angular-Dart møder virkeligheden.

Om oplægsholderen:
Martin Boel, scrum master, java entusiast, aktiv i javagruppens bestyrelse, idag CTO i L&B, og har tidligere huseret i den danske IT verden – Topdanmark, Silverbullet, Betbrain Ldt, Kapow Technologies A/S, Nykredit, FLS data, Danske Data Elektronik.

11:05

Nyt fra fronten: Angular-JS v/Jesper Tejlgaard

Jesper har i det seneste års tid arbejdet på et større projekt, som har benyttet AngularJS til konstruktion af en web-klient, der kan visualisere skibes position og ruter i de arktiske farvande. Jesper vil i dette oplæg fortælle om erfaringerne med at anvende AngularJS i denne sammenhæng.

Om oplægsholderen:
Jesper Tejlgaard er senior-arkitekt og -rådgiver hos Lund&Bendsen og har mange års erfaring med softwareudvikling. Jesper er vores faste underviser og rådgiver, når det kommer til Web-teknologier, fx GWT, JavaScript og HTML.

11:25

Løst kobling i JSF med CDI-event, v/Jakob Bendsen

I JSF-applikationer har forskellige komponenter ofte brug for at kommunikere. Det kan fx være at et søgefelt skal nulstilles, når man vælger en kategori i en træ-komponent. Ofte ender man ud i hårdt koblede komponenter, dvs. at enten kender komponenterne hinanden eller også ligger der nogle managed beans bag, som indeholder referencer til alle komponenter. I begge tilfælde er det svært at genbruge komponenterne i nye sammenhænge. I mit oplæg vil jeg beskrive en generel og – synes jeg selv – elegant løsning på denne problemstilling via CDI-events.

Om oplægsholderen:
Jakob Bendsen er arkitekt, udvikler, underviser, oplægsholder og meget mere. Han interesserer sig for de fleste aspekter af softwareudvikling og elsker at formidle sin viden, fx på mærkelige konferencer eller kurser på universitetet og i de danske IT-virksomheder.

11:45

Afrunding og evaluering

11:50

Frokost

Networking og fri leg

Man er velkommen til at blive hængende, slå sig ned og arbejde eller fortsætte de tekniske diskussioner.