Faglig Fredag d. 21. december 2018 med oplæg om AI og effektiv softwareudvikling

Fredag den 21. december bliver dette års sidste Faglige Fredag. Deltag i vores populære netværks-arrangement, hvor vi byder på julegodter og juleknas. Vi bliver denne gang forkælet med oplæg om maskinlæring i praksis og effektiv softwareudvikling. De sidste brikker mangler at falde på plads for dagens tredje oplæg – mere information her på siden, så snart det er på plads.
Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og inkluderer frokost omkring kl. 12.00.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:20-10:05

Effektiv softwareudvikling

BEC i Roskilde danner rammen for dette indlæg om Effektiv Software Udvikling. Skiftet til SAFe for godt og vel to år siden, og senest introduktionen af Red Hat OpenShift, som den fremadrettet udviklingsplatform, er grundlæggende forankret i behovet om, at blive hurtigere og mere effektive til at levere værdi til vores kunder.

Jeg vil komme ind på de områder, hvor BEC er kommet godt i gang, men jeg vil også komme ind på de udfordringer og forhindringer, der besværliggør effektiv softwareudvikling set med mine øjne.

Christian Yttesen er ansat i BEC’s kompetencecenter som løsningsarkitekt. Christian har en baggrund med 15+ års erfaring som udvikler i telco-branchen og senest 2 år i forsikringsbranchen med fokus på automatiseret behandling af forsikringsskader.

Pause

Kl. 10:15-11:00

Maskinlæring i praksis

Måske er du stødt på ord som maskinlæring, kunstig intelligens, neurale netværk eller deep learning på et tidspunkt i en artikel eller på din arbejdsplads. Men hvad er det, og hvilken betydning har det for dig og din virksomhed?

I denne talk kommer vi til at snakke om maskinlæring, dens muligheder og eksempler på, hvor i din omverden du i dag ser maskinlæring.
Du vil blive introduceret til hvad maskinlæring er og få et konkret eksempel på, hvordan maskinlæring kan bruges i bankindustrien til at beskytte kunder og banken mod kortsvindel.

Vi vil vise teknikkerne og koden bag, så du er bedre klædt på til fremtiden.

Maria er i år gået i gang med virksomheden neurospace, som leverer serviceydelser inden for Big Data og Machine Learning. Maria har erfaring fra nogle af de store producenter i Danmark, som indsamler store mængder data. Her har hun været med til at udnytte data til at skabe bedre indsigt for virksomheden.

Pause

Kl. 11:10-12:00

De næste hotte teknologier

Som udviklere og arkitekter kommer vi i kontakt med mange nye teknologier som måske – måske ikke – kommer til at spille en rolle i fremtiden.
I denne workshop vil vi i fællesskab tegne et landkort over de næste par års teknologiske udvikling indenfor programmeringssprog, frameworks, trends og metode.
Vi håber på denne måde at kunne dele al den viden, der er til stede blandt deltagerne, så vi alle går inspirerede derfra og lige skal hjem og kigge på et par ting, som vi ikke anede eksisterede.

Jakob Bendsen og Jesper Tejlgaard fra Lund&Bendsen faciliterer

Kl. 12:00-14:00

Pizza, networking og fortsatte diskussioner