Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og inkluderer frokost omkring kl. 12.00.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.]

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:20-10:20

Reactive User Interfaces

Fornyeligt er vi udviklere ved at lære, hvordan vi kan bruge reactive principer for at få mere skalerbare of smidige løsninger. Med frameworks som Akka Streams eller RxJava programmerer man på en mere funktionel måde, som øger også testbarhed af parallel kode.

Men hvad med front-enden? Det viser sig at også user interfaces kan laves reactive, med stort set de samme fordeler som back-enden. Jeg har dog lært, at det er godt ar have en type-checker, når man bruger nogle lambdas for at gå fra Stream<T>, mellem Stream<List<U>>, via Stream<Map<K,U>> tilbage til en Stream<T> igen. Løsningen blevet fundet i ScalaJS, som gør det muligt at bruge et veletableret, typesikkert sprog, og køre det i webbrowseren (uden at ende som GWT…).

Hos Tradeshift er vi i gang med at udvikle en real-time UI for højsemantiske dokumenter (f.eks. faktura, ordre), hvor flere samtidigt kan sammenarbejde på det samme dokument. Vores prototype-arkitektur bruger ScalaJS med Outwatch frameworket.

Jan Ypma er full-stack software arkitekt hos Tradeshift, med fokus på skalerbar softwareudvikling. Han har udviklet internationale enterprise Java systemer på flere område. Hans baggrund i elektroteknik og embedded systems giver ham et unikt perspektiv. Jan er committer til Akka frameworket.

Kl. 10:20-10:30

Pause

Kl. 10:30-11:00

Reactive programming og RxJava

Jakob har haft fornøjelsen af at grave sig ned i Reactive programming med RxJava. I dette oplæg giver han en introduktion til Reactive Programming paradigmet og viser eksempler på brugen af RxJava, samt hvordan programmering med asynkrone strømme kan bruges til løsning af visse typer af problemer. Oplægget slutter med en lille quiz om Reactive Programming, hvor man naturligvis kan vinde lækre præmier.

Jakob Bendsen er softwarearkitekt, udvikler, underviser, iværksætter og partner i Lund&Bendsen. Når han ikke hjælper L&B’s kunder, er han ofte at finde på et eller andet bjerg med telemarkski under fødderne eller med til at arrangere en mere eller mindre besynderlig konference.

Kl. 11:00-11:10

Pause

Kl. 11:05-12:00

Flutter - hurtig udvikling af ekstraordinære apps til iOS og Android

Michael ThomsenMikkel RavnFlutter er et nyt kit til udvikling af mobilapplikationer. Målet er at gøre det nemt for udviklere og designere at bringe deres idéer til live på iOS og Android. I oplægget introducerer vi Flutter gennem kodeeksempler og demoer. Vi ser på, hvad det er, der gør Flutter anderledes end andre kits, især hvad angår flydende udvikling og kompromisløshed i teknik og udtryk.

Michael Thomsen er Product Manager for Flutter.

Mikkel Ravn er softwareudvikler og har arbejdet med Java desktop- og server-applikationer til sundhed/biotek i mere end 12 år, inden han i 2016 besluttede sig for, at det var på tide at anskaffe sig en smartphone -og blive en del af Flutter projektet.

Michael og Mikkel arbejder begge for Google i Aarhus. 

Kl. 12:00

Frokost, networking og fortsatte diskussioner