Faglig Fredag er et eksklusivt tilbud til Lund&Bendsens medarbejdere, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og vi slutter med frokost omkring kl. 12.00. 

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Program

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Vær opmærksom på, vi starter lidt tidligere denne gang.

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage
 

Kl. 09:20-10:10

Application Builder Cloud Service

Det burde ikke tage mere end fem minutter at bygge en lille applikation og sætte den i drift. Start stopuret og se om Sten Vesterli kan få en applikation i luften på 300 sekunder med Oracle Application Builder Cloud Service.

Hvis intern IT skal tilbage i kampen og af med sit image som langsomme og besværlige, så skal vi kunne bygge småapplikationer lige så hurtigt som brugeren kan klampe noget sammen i Microsoft Excel eller Access. Til det har vi brug for superhurtige, nemme og komplette udviklingsværktøjer. Oracles bedste bud er Application Builder Cloud Service (ABCS), der er både et komplet browserbaseret udviklingsværktøj og et hosting-miljø. Og til lidt mere avancerede cases end fem-minutters applikationer kan man tilføje sin egen JavaScript og bruge REST datakilder. Og så er det endda billigt: $100 pr udvikler pr måned med ubegrænset antal brugere.

Sten Vesterli er uafhængig ekspert i Oracle-software. Han havde ærestitlen Oracle ACE Director i ti år, indtil han blev bandlyst for sin kætteriske kritik af Oracles cloud-strategi.

Pause

 

Kl. 10:15-11:05

Kotlin – et nyt programmeringssporg

Kotlin er et nyt programmeringssprog fra folkene bag IntelliJ IDE’et; Jetbrains. Sproget er inspireret af bl.a. Scala, men har mere fokus på praktisk anvendelse. Kotlin er fuldt integrerbart med Java, da det bl.a. kompilerer til Java bytecode. Klasser og frameworks skrevet i Java kan derfor anvendes i Kotlin – og omvendt. Kotlin giver mulighed for selv at vælge programmeringsparadigme, idet funktioner er såkaldte “first class members”, de skal ikke nødvendigvis defineres i en klasse. Kotlins typer accepterer ikke null-værdier med mindre det er eksplicit angivet, kompileren checker for potentielle null pointer tildelinger. Desuden er fokus i Kotlin, at det skal nemt at skrive og læse, type inference, automatiske properties, smart casting og meget mere understøtter dette. Den sidste version af Kotlin understøtter co-routiner.

Anders Kalhauge har 27 års IT-erfaring. Han har arbejdet med IT, som operatør og udvikler i Chase Manhattan Bank og Credit Lyonnais i København, som udvikler og arkitekt hos Mondo samt som underviser. De anvendte programmeringssprog har bl.a. været COBOL, Pascal, Java og C#.

Pause

 
Kl. 11:10-12:00

Hvad betyder den nye persondataforordning i praksis?

Som IT-arkitekter støder vi ofte på persondatafordningen (GDPR) hos vores kunder for tiden. Men hvad er egentligt indholdet i denne EU Forordning? I dette oplæg giver Christian Steen Laursen et overblik over lovgivningen og hvad der kræves af organisationer for at leve op til den.
Christian Steen Laursen er Attorney-at-law, Partner i SVEJGAARD GALST Advokatselskab. Han har over 14 års erfaring som Attorney-at-law.
Kl. 12:00
Kl. 12:10-15:00

Frokost, networking og fortsatte diskussioner