Faglig Fredag 12. maj om Domain-Driven Design

Hvis du er med, når det går løs om 14 dage, får du indsigt i, hvordan vi håndterer kompleksitet og skaber værdifulde IT-løsninger i en turbulent virkelighed. Kom og hør med, når der bliver delt ud af de real-world perspektiver og erfaringer, som vores talere på Faglig Fredag deler – kom få indsigt, som du ikke får, selvom du læser alle 529 sider i Evans bog om Domain-Driven Design. Just sayin’…

Xin Yao lægger ud med at forklare, hvordan DDD virker og skaber værdi i praksis. Hun er en af de relativt få i Danmark, der virkelig har arbejdet med DDD gennem mange år, og kan dele sine erfaringer med Domain-Driven Design i det virkelige liv langt fra post-its og whiteboards.

Herefter fortsætter Christian Bason med udgangspunkt i sin bog “Expand: Stretching the Future by Design” med at forklare, hvordan vi kan blive ved med at skabe værdi i en stadig mere turbulent og kompleks verden. Det nytter ikke, at vi blindt følger modellen fra Silicon Valley, og blot dynger mere teknologi ovenpå.

Til sidst runder Morten Møller Holst dagens agenda af med en præsentation af, hvordan DDD ser ud fra et CTO-perspektiv og diskuterer mulige gevinster, risici samt hvilke styrker og svagheder, du bør være opmærksom på alt efter din organisations udgangspunkt?

Vi mødes på Vartov i Farvergade til morgenmad kl. 08.30 og slutter med frokost ca 12.30. Du kan også deltage online – i så fald sender vi dig deltagerlink dagen inden Faglig Fredag.

Program

Kl. 08:30

Morgenmad og networking

Kl. 09:00

Velkomst v. Jesper Wermuth

Kl. 09:30

Domain-Driven Design og hvordan det skaber mening og produktivitet i design af komplekse IT-systemer

Hvad er det første, du tænker på, når du hører ordet DDD – Domain-Driven Design? De nørdede tekniske patterns (Value object, Entity, Aggregate mv.)? Vægge dekoreret med farverige event storming post-its? En mirakelkur til at redde forandringstiltag i store virksomheder? Eller tænker du på den efterhånden gamle softwareudviklingsmetode fra Eric Evans, der efter 20 år stadig har svært ved at vinde indpas? Xin har levet og åndet DDD i mere end et årti, og giver her en introduktion til DDD og DDD’s value proposition, funderet i solide DDD-erfaringer og observationer fra slagmarken. Globalt er der en stigende interesse for DDD og det bliver fremhævet som en strategisk og systemisk design-approach til håndtering af komplekse problemstillinger i store organisationer. Kort sagt en metode der kan skabe produktivitet og mening i en virkelighed af kompleksitet og konstant forandring. Oplægget er en turbo-guidet-tur gennem DDDs principper og byggesten, drysset med praktiske eksempler og refleksionsspørgsmål til publikum.

Oplægsholder: Xin Yao

Kl. 10:30

Pause og networking

Kl. 10:50

Hvordan designer vi nye løsninger i en kompleks virkelighed?

Christian giver sit perspektiv på fremtiden for designtænkning og innovation. Christian tager afsæt i sin nye bog “Expand: Stretching the Future by Design”, som er forfattet sammen med designentreprenøren Jens Martin Skibsted og er af Dagbladet Børsen udpeget til en af de ti bedste ledelsesbøger i 2022. I en verden som bliver stadig mere turbulent og kompleks, og hvor de teknologiske muligheder accelererer, hvordan kan man så gå til design af nye værdiskabende løsninger? Christian vil pege på, at vi skal udfordre Silicon Valley’s teknologiske determinisme og udvide vores tænkning på tværs af seks forskellige dimensioner for at finde nye veje til innovation, forretningsudvikling og bæredygtig vækst: Tid, Nærhed, Liv, Værdi, Dimensioner og Sektorer.

Oplægsholder: Christian Bason

Kl. 11:20

Pause og networking

Kl. 11:40

Hvad kan DDD betyde for jeres bundlinje?

På ryggen af erfaringer fra flere omfattende udviklingsprogrammer anlægger Morten et beslutningstagerperspektiv på DDD: Hvad er de mulige gevinster af DDD, og hvornår rammer de? Hvad er de primære omkostninger, og hvilke risici følger med? Hvordan passer DDD ind i typiske, skalerede agile udviklingsorganisationer, og hvilke styrker og svagheder bør du være opmærksom på alt efter din organisations udgangspunkt?

Oplægsholder: Morten Møller Holst

Kl. 12:30

Frokost og fortsat networking

Tak for i dag!