Domain-Driven Design (DDD) har levet et anonymt og stille liv, siden det blev introduceret af Eric Evans i 2003. I Lund&Bendsen har vi det seneste år oplevet en stigende interesse for det hos vores kunder og i it-branchen generelt. Så hvad er det for en størrelse? Den 12. maj sætter vi fokus på DDD, når vi dedikerer en hel Faglig Fredag til emnet.

Hos Lund&Bendsen har vi helliget næste Faglig Fredag den 12. maj til emnet. Vi ved godt, at vi skal forstå forretningsdomænet, men når vi bevidst og præcist afgrænser det enkelte domæne og identificerer det fælles sprog, kan vi både kommunikere bedre og bygge bedre software. Vi får også gjort modulgrænserne klarere, og det bliver lettere at vedligeholde de enkelte dele i en kompleks moderne enterprise-arkitektur.

Vi starter som sædvanlig med morgenmad kl. 08.30 og slutter med frokost. Vi er færdige omkring kl. 13.00. Vi får igen glæden af Vartovs historiske og smukke lokaler i Farvergade. Du kan også deltage online – men så må du selv sørge for forplejningen. Hvis du deltager online, modtager du deltagerlink dagen inden Faglig Fredag.

Program

Kl. 08:30

Morgenmad og networking

Kl. 09:00

Velkomst v. Jesper Wermuth

Kl. 09:30

Domain-Driven Design og hvordan det skaber mening og produktivitet i design af komplekse IT-systemer

Hvad er det første, du tænker på, når du hører ordet DDD – Domain-Driven Design? De nørdede tekniske patterns (Value object, Entity, Aggregate mv.)? Vægge dekoreret med farverige event storming post-its? En mirakelkur til at redde forandringstiltag i store virksomheder? Eller tænker du på den efterhånden gamle softwareudviklingsmetode fra Eric Evans, der efter 20 år stadig har svært ved at vinde indpas? Xin har levet og åndet DDD i mere end et årti, og giver her en introduktion til DDD og DDD’s value proposition, funderet i solide DDD-erfaringer og observationer fra slagmarken. Globalt er der en stigende interesse for DDD og det bliver fremhævet som en strategisk og systemisk design-approach til håndtering af komplekse problemstillinger i store organisationer. Kort sagt en metode der kan skabe produktivitet og mening i en virkelighed af kompleksitet og konstant forandring. Oplægget er en turbo-guidet-tur gennem DDDs principper og byggesten, drysset med praktiske eksempler og refleksionsspørgsmål til publikum.

Oplægsholder: Xin Yao

Kl. 10:30

Pause og networking

Kl. 10:50

Hvordan designer vi nye løsninger i en kompleks virkelighed?

Christian giver sit perspektiv på fremtiden for designtænkning og innovation. Christian tager afsæt i sin nye bog “Expand: Stretching the Future by Design”, som er forfattet sammen med designentreprenøren Jens Martin Skibsted og er af Dagbladet Børsen udpeget til en af de ti bedste ledelsesbøger i 2022. I en verden som bliver stadig mere turbulent og kompleks, og hvor de teknologiske muligheder accelererer, hvordan kan man så gå til design af nye værdiskabende løsninger? Christian vil pege på, at vi skal udfordre Silicon Valley’s teknologiske determinisme og udvide vores tænkning på tværs af seks forskellige dimensioner for at finde nye veje til innovation, forretningsudvikling og bæredygtig vækst: Tid, Nærhed, Liv, Værdi, Dimensioner og Sektorer.

Oplægsholder: Christian Bason

Kl. 11:20

Pause og networking

Kl. 11:40

TBA

Kl. 12:30

Frokost og fortsat networking

Tak for i dag!