Du kan godt læse bogen, men hvis du virkelig vil lære noget, så kom og vær med, når vi sætter fokus på DDD. Domain-Driven Design hjælper os til at håndtere kompleksiteten i store organisationer, og Lund&Bendsen har samlet nogle af landets førende DDD-eksperter til Faglig Fredag den 12. maj.

Det foregår igen på Vartov i Farvergade til morgenmad kl. 08.30, og fra kl. 9 går det løs med tre faglige indlæg. I pauserne og til den efterfølgende frokost har du mulighed for at tale med vores eksperter og med de andre deltagere om, hvordan de håndterer de udfordringer, vi alle står med i en turbulent verden.

Vi er stolte af at kunne præsentere oplæg fra

  • Xin Yao, der er datalog og har været Chief Software Architect i Danske Bank i de seneste12 år. Her har hun leveret et synligt bidrag til bankens systemmodernisering, API enabling samt socialisering af Domain-Driven Design (DDD).
  • Christian Bason, Ph.D., forfatter og CEO for Dansk Design Center, der vil give sit perspektiv på fremtiden for design tænkning og innovation, bl.a. baseret på hans og Jens Martin Skibsteds bog “Expand: Stretching the Future by Design”.
  • Morten Møller Holst, der er datalog og var med til at udvikle Danmarks første mikrobetalingsplatform Coinclick. Han har også været programdirektør for leverancen af BEC’s nye integrationsplatform og rådgiver om IT-strategi og transformationer.

Har du ikke mulighed for at deltage fysisk, kan du deltage virtuelt, da vi livestreamer dagens tre oplæg. Deltager du virtuelt, sender vi deltagerlink ud dagen inden Faglig Fredag.

Program

Kl. 08:30

Morgenmad og networking

Kl. 09:00

Velkomst v. Jesper Wermuth

Kl. 09:30

Domain-Driven Design og hvordan det skaber mening og produktivitet i design af komplekse IT-systemer

Hvad er det første, du tænker på, når du hører ordet DDD – Domain-Driven Design? De nørdede tekniske patterns (Value object, Entity, Aggregate mv.)? Vægge dekoreret med farverige event storming post-its? En mirakelkur til at redde forandringstiltag i store virksomheder? Eller tænker du på den efterhånden gamle softwareudviklingsmetode fra Eric Evans, der efter 20 år stadig har svært ved at vinde indpas? Xin har levet og åndet DDD i mere end et årti, og giver her en introduktion til DDD og DDD’s value proposition, funderet i solide DDD-erfaringer og observationer fra slagmarken. Globalt er der en stigende interesse for DDD og det bliver fremhævet som en strategisk og systemisk design-approach til håndtering af komplekse problemstillinger i store organisationer. Kort sagt en metode der kan skabe produktivitet og mening i en virkelighed af kompleksitet og konstant forandring. Oplægget er en turbo-guidet-tur gennem DDDs principper og byggesten, drysset med praktiske eksempler og refleksionsspørgsmål til publikum.

Oplægsholder: Xin Yao

Kl. 10:30

Pause og networking

Kl. 10:50

Hvordan designer vi nye løsninger i en kompleks virkelighed?

Christian giver sit perspektiv på fremtiden for designtænkning og innovation. Christian tager afsæt i sin nye bog “Expand: Stretching the Future by Design”, som er forfattet sammen med designentreprenøren Jens Martin Skibsted og er af Dagbladet Børsen udpeget til en af de ti bedste ledelsesbøger i 2022. I en verden som bliver stadig mere turbulent og kompleks, og hvor de teknologiske muligheder accelererer, hvordan kan man så gå til design af nye værdiskabende løsninger? Christian vil pege på, at vi skal udfordre Silicon Valley’s teknologiske determinisme og udvide vores tænkning på tværs af seks forskellige dimensioner for at finde nye veje til innovation, forretningsudvikling og bæredygtig vækst: Tid, Nærhed, Liv, Værdi, Dimensioner og Sektorer.

Oplægsholder: Christian Bason

Kl. 11:20

Pause og networking

Kl. 11:40

Hvad kan DDD betyde for jeres bundlinje?

På ryggen af erfaringer fra flere omfattende udviklingsprogrammer anlægger Morten et beslutningstagerperspektiv på DDD: Hvad er de mulige gevinster af DDD, og hvornår rammer de? Hvad er de primære omkostninger, og hvilke risici følger med? Hvordan passer DDD ind i typiske, skalerede agile udviklingsorganisationer, og hvilke styrker og svagheder bør du være opmærksom på alt efter din organisations udgangspunkt?

Oplægsholder: Morten Møller Holst

Kl. 12:30

Frokost og fortsat networking

Tak for i dag!