Jakob Bendsen: Java-dinosaurus møder Kotlin – en rejseberetning

Se video

Kotlin

Fra Faglige Fredag hos Lund&Bendsen A/S, den 26/04-2019. 

Kotlin er et af de nyere JVM-baserede sprog, som jeg er begyndt at støde på ude hos vores kunder. Kotlin er langt fra mainstream endnu, og ifølge TIOBE’s index over programmerignssprogs udbredelse ligger det på 0,288%, hvor Java ligger i top med 14%. Efter at have hørt godt om Kotlin, har jeg kastet mig over det som et lille hobby-projekt for at få en fornemmelse af, hvad det kan. Dette oplæg er en statusrapport fra min foreløbige færd ud i Kotlin. Hvad tænker en erfaren og let konservativ Java-udvikler om mødet med Kotlin? Hvilke features er fede, og hvad giver problemer? Hør om mine erfaringer, oplev en masse Kotlin-kode, og se hvordan IntelliJ’s Kotlin IDE fungerer i praksis. Hvis du vil læse lidt om Kotlin som forberedelse, så kig forbi https://kotlinlang.org/.

Jakob Bendsen er partner i L&B, og har kodet Java, siden han mødte det i 1994 – i øvrigt også året hvor han også mødte WWW, som forekom aldeles perspektivløst. Siden har han som udvikler, arkitekt, konsulent, mentor og iværksætter misset et utal af andre muligheder, men Java har han dog holdt fast i.

Jakob Bendsen Profil

Jakob Bendsen

Chefkonsulent | Partner

Jakob har arbejdet professionelt med it og softwareudvikling siden 1990’erne. Java og JVM frameworks (Java EE, Spring…) er hans hjemmebane, men også cloud, virtualisering og integrationteknologi (fx REST og GraphQL) er i værktøjskassen. Han er specialist indenfor facilitering af effektive udviklingsprocesser og enterprisearkitektur. 20+ års erfaring med undervisning, mentoring og rådgivning indenfor softwareudvikling i mange brancher, og altid med øjet rettet mod samspillet mellem forretning og IT.