Dette indlæg blev optaget på Faglig Fredag den 18. august 2023.

Abstract

Er kvante-kryptering en mulighed? Eller måske ligefrem et fremtidigt NIS2 krav til kritisk infrastruktur? Med kvantefysik kan vi spore, om nogen lytter med på linjen, og der er endda metoder til med få meters præcision at spore, hvor på linjen, aflytningen foregår. Derved kan det sikres, at alle kryptografiske nøgler over den kvantesikrede forbindelse kun kendes af de 2 forbundne enheder, det er simpelthen fysisk umuligt for en tredjepart at lytte med, når Quantum Key Distribution(QKD) er korrekt implementeret.

Et kvante-krypteret netværk står ifølge planen klar i Storkøbenhavn og på Fyn i 2025, kom og hør mere om dette QCI.dk projekt samt andre metoder så som Post Quantum Cryptography (PQC) til at stå imod angreb fra fremtidige kvante-computere.

PS. Det er mig, der er ansvarlig for at kvante-netværket står klar i Storkøbenhavn 2025, så der er plads til dybt tekniske spørgsmål.

Dev Null

Dev Null

Quantum Key Distribution Network Engineer

Cand.Polyt Dev Null. Nuværende stilling: Quantum Key Distribution Network Engineer, Ansvarlig for opbygning og udrulning af et kvante-krypteret netværket i Storkøbenhavn (QKD QCI).
DTU Fysik bygning 307, Kryptografi afdelingen af Quantum Physics and Information Technology (Qpit)
En del af EUs EuroQCI projekt;QCI.dkEU bevillings nummer: 101091659
ORCiD:https://orcid.org/0009-0005-0121-3627

Tidligere:
Bestyrelsesformand for en internetudbyder, Kandidatprojekt om forfalskning af Europa-Kommissionens digitale signatur, Stifter af firma med fokus på kvalificerede digitale signaturer, Fissionsreaktor operatør, Fussionsreaktor operatør, Partistifter, Privatliv-rettighedsaktivist, GDPR ekspert, Pentester, Senior IT-Security Specialist.