Open Source i Danmark

Ambitionen med Faglig Fredag er at skabe en ramme for kontinuerlig, tidsaktuel og intens vidensdeling mellem kunder, konsulenter og inviterede gæster.

Hvis bare vi havde et bedre overblik over mulighederne med Open Source …

Det er der mange, der siger, men Jan, Povl og Jakob har gjort noget ved det. Digitaliseringsstyrelsen havde bedt om at få kortlagt danske myndigheders open source software – altså hvad ligger der derude af open source kodebaser, som er publiceret af ‘det offentlige Danmark’. Jan, Povl og Jakob udviklede en fuldt automatiseret løsning, som kan producere en liste med repositories og tilhørende information om den ejende organisation.

På næste Faglig Fredag den 24. februar fortæller de om deres metodemæssige overvejelser, de fundne resultater og præsenterer den konkrete software-løsning, som baserer sig på rigelige mængder bash-scripts, Python, who-is, web-scraping, Docker. Selvfølgelig fandt de også plads til noget machine learning med GPT3. De fik løsningen til at køre hos Statens IT i GovCloud, og det var også lærerigt. Kom og hør Jan, Povl og Jakob og Jakob dele ud af deres erfaringer.


Jan Ypma – Seniorkonsulent | Instruktør

Jan Ypma er en full-stack softwarearkitekt der fokuserer på at udvikle skalerbare løsninger. Han har designet Java enterprise systemer i en række forskellige domæner. Hans baggrund som elektronikingeniør og embedded software udvikler giver ham en frisk out-of-box perspektiv. Jan er en bidragyder til Akka og andre open source-projekter.

Povl Kvols – Seniorkonsulent | Instruktør

Erfaren arkitekt og leadudvikler, som har arbejdet professionelt med IT siden 1986. Har dyb erfaring med teknisk softwareudvikling (Java, Android, Web), processerne omkring det (Scrum, Agile) og automatisering af softwareproduktion med Continuous Integration og Delivery. Arbejder gerne med formidling af krav og løsninger og behovsanalyse i domæner med stor kompleksitet.

Jakob Bendsen – Chefkonsulent | Partner

Jakob har arbejdet professionelt med it og softwareudvikling siden 1990’erne. Java og JVM frameworks (Java EE, Spring…) er hans hjemmebane, men også cloud, virtualisering og integrationteknologi (fx REST og GraphQL) er i værktøjskassen. Han er specialist indenfor facilitering af effektive udviklingsprocesser og enterprise arkitektur. 20+ års erfaring med undervisning, mentoring og rådgivning indenfor softwareudvikling i mange brancher, og altid med øjet rettet mod samspillet mellem forretning og IT.