Hvad sker der, når en gruppe erfarne arkitekter og udviklere sætter hinanden stævne uden at have fastlagt en agenda på forhånd? Fantastiske ting! Vi har lige holdt Software Architecture Open Space på Blox i København, og vi kom vidt omkring. Nogen grupper diskuterede hvordan AI kommer til at ændre vores job, andre diskuterede blandt andet nye client-side teknologier, agile udviklingsmetoder, hvordan vi udnytter Conway’s Law, og hvordan IT-teamet selv kan øge success-raten i IT-projekter, selvom rammebetingelserne ikke altid er optimale.

Andre grupper diskuterede helt konkrete teknologi- og arkitektur-udfordringer i bestemte projekter, og disse projekter kommer helt sikkert til et bedre resultat efter de frugtbare diskussioner i grupperne.

Vi hørte også et oplæg om success og fiasko i IT-projekter fra Jens Schmidt, der efter en lang karriere som leder og projektansvarlig i IT-branchen nu forsker i netop dette emne på ITU. Efter frokost fortalte Morten Eskildsen, der leder det nordiske team i verdens førende hacker-konkurrencer, om moderne sikkerhedstrusler. Det gav deltagerne noget at tænke over, men også nogen anvisninger til, hvordan vi bedrer sikrer vores IT-systemer.

Du kan se billeder fra dagen nedenfor, og du kan godt allerede sætte kryds i kalenderen 12. marts 2025 – det er nemlig dagen for SAOS 2025.

 

Vitec Software Group er samarbejdspartner på SAOS 2024. Læs mere om Vitec her.

 

Skal I være sponsor næste år? Kontakt Lena og hør mere om mulighederne. Læs mere om sponsorprogrammet 2024 her.

Lund&Bendsen tilbyder konsulentbistand, uddannelse og resourceforstærkning. Vi hjælper vores kunder med at vælge de rigtige værktøjer og den rigtige arkitektur til den konkrete opgave. L&B kan uddanne jeres egne folk med vores dygtige undervisere, der selv arbejder med teknologien. Og vi kan forstærke jeres team med erfarne udviklere og arkitekter. Kontakt partner Jesper Wermuth og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.