Oplægget er optaget på Faglig Fredag hos Lund&Bendsen A/S, den 24/08-2018

Thomas og Jakob arbejder for tiden sammen på et Kafka-projekt hos en større dansk finansiel koncern. Projektet bruger Kakfa til change capture fra databaser, hvilket er anderledes use case en oprindeligt tiltænkt for Kafka, men bestemt en måde, som vi vil se eksperimenteret mere med fremover. I denne præsentation vil Thomas og Jakob gennemgå tankerne bag arkitekturen og de udfordringer, der følger med, når brugen af Kafka afviger fra skolebogseksemplerne.

Kafka er et af tidens hotte produkter i enterprise-software-branchen. Kafka er en persistent log, som man kan skrive til, og læse og genlæse ligeså ofte man vil. Kafka bruges typisk til at implementere asynkron kommunikation, data streaming, event driven architecture, data storage, fault tolerance, scalability mm. med.

Mange store internationale virksomheder bruger allerede Kafka internt, og flere større danske virksomheder eksperimenterer også internt med Kafka som en del af deres fremtidige enterprise-arkitektur. Men – selvom Kafka kan løse en del problemer, er der også en del udfordringer, når man skal sammensætte en arkitektur m. Kafka som integrationsmekanisme i praksis.

Thomas er ekspert indenfor Java, Spring og Scrum med speciale indenfor back-end udvikling og performance-optimering. Han har desuden stor erfaring med Agreement and authorization, Spring-Boot, Hystrix og Angular.