Et agilt team er selvorganiserende. Det fungerer fint, når alle teammedlemmer kender opgaverne og hinandens tekniske kompetencer. Men hvad sker der, når teamet kastes ud på dybt vand og skal lave noget, de ikke har prøvet før – i hvert fald ikke sammen? Er det andre kompetencer, der kommer i spil end på kontoret – kender kollegerne alle dine kompetencer, gør du selv?
Det afprøvede en flok fastansatte, instruktører og konsulenter fra Lund&Bendsen i sidste uge hos Meyers Madhus på Nørrebro. Hvert team skulle tilberede to ikke helt ukomplicerede retter til en 4 retters menu. Kokken havde sat barren temmelig højt, og selvfølgelig var det en konkurrence om at være bedst.
Menu
- Muslingesalat med agurk, radise og ramsløg samt kartoffelchips og madagaskarpeber-mayonnaise
- Friteret æg med bælgfrugtefars, krydderurtesalat, gomadressing og syltede rødløg
- Bagt lyssej, fermenteret ærtesauce, asparges, hvide bønner og koral-tuille
- Pocherede rabarber med koldskålsis, sprød brændt marengs og kold rabarberlage
Hvad man lærer af at lave mad
Vi lærte noget om hinanden – både teknisk og menneskeligt. Vi fandt ud af, hvem der var god til at udbene fisk, lirke en sprød koral-tuille af panden eller anrette maden smukt og indbydende. Vi opdagede, hvordan vi hver især går til ukendte opgaver. Nogle holder sig helst til veldefinerede funktioner, mens andre følger Pippi-princippet: Det har jeg aldrig prøvet, så det kan jeg sikkert sagtens.
Lund&Bendsen holder jævnligt sociale arrangementer (var du med til IoT og Ølbrygning?). Hvis du vil sikre dig, at du ikke går glip af noget, så husk at melde dig til vores nyhedsbrev. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du er selvstændig og vil med i vores konsulentkartotek, hvis du har en idé til et kursus, eller hvis du er interesseret i at blive en del af det faste team hos Lund&Bendsen. Vi er altid på udkig efter gode folk.
Her er nogle billeder af Lund&Bendsens teams i aktion i Meyers Madhus.