Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Program

Kl. 08:30

Morgenmad

Kl. 09:00

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så alle ved, hvem alle er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:20-10:10

Wildfly, Quarkus og brugen af specifikationer (Java EE 8)

Dette indlæg bliver en introduktion til Quarkus med udgangspunkt i en simpel ToDo applikation. Vi ser på hvordan kode skrevet til Java EE 8 specifikation, kan laves om til Quarkus.

Vi skal se på, hvordan vi håndterer konfiguration, REST service, JPA, CDI, sikkerhed, health, matrics og OpenAPI.

Undervejs vil vi afvikle koden på Quarkus og Wildfly startet fra Terminal, Docker og Kubernetes (minikube).

Michael Bornholdt Nielsen er Java-udvikler og integrationsspecialist med mange års erfaring. Han har arbejder med Java siden første møde med sproget på ITU tilbage i 1999. Som integrationsspecialist har Wildfly haft en fast plads på holdet. Efter at have arbejdet med integrationer i det offentlige i en årrække hos Convergens, har Michael siden nytår være konsulent hos Redpill Linpro.

Pause

 

Kl. 10:20-11:05

Hvordan sikres JWT-hemmeligheder bedst?

JWT er smart hvis du skal lave authentication i en distribueret arkitektur. Validering af brugeres request kan distribueres og man slipper for afhængighed af en central authentication service. Sikkerheden er bygget op på en hemmelighed som kun dine services kender. Men hvordan sikrer man bedst at hemmeligheden ikke falder i de forkerte hænder? I dette oplæg vil vi opfriske hvordan en JWT ser ud. Gennemgå hvilke overvejelser man kan gøre sig omkring at holde på hemmeligheder og få indblik i hvordan Public.com undgår at skrive hemmeligheden til en disk.

Tobias Tobiasen er CTO for Public.com, der er en App til køb og salg af aktier. Med en baggrund i startup-verdenen og som freelancekonsulent har han en passion for sikkerhed, continuous deployment og DevOps.

Pause

 

Kl. 11:15-12:00

Udforskning af Cloud Native applikationer

Dette oplæg vil tage fat på betydningen af Cloud Native. Hvad er Cloud Native nøjagtigt? Kan du være Cloud Native uden en offentlig sky? Involverer det mere end arkitektur, eller påvirker virksomhedskulturen Cloud Native? Hvad er det? De forskellige leverandører beskriver det ikke ens. Vi vil forsøge at bryde det ned og se, hvilke egenskaber en applikation skal have for at kalde sig selv Cloud Native.

Pause

 

Kl. 12:10-13:00

Everything That’s Wrong with IT – and How to Fix It

IT er det fagområde, der findes flest vittigheder om. Det er fordi, vi gør det for nemt for folk at grine af os. I denne underholdende og tankevækkende præsentation forklarer Sten alt, hvad der er galt med IT, og hvad vi som professionelle bør gøre ved det. Med eksempler fra sin gadget-samling og historier fra det virkelige liv illustrerer han de mange anti-patterns, som gør IT til grin.

Vores hovedproblem som fag er, at vi har en tendens til bevidstløst at bygge hvad, der bliver bestilt, bare det er sjovt, udfordrende og bruger ny teknologi. I stedet skal vi blive bedre til at gå ind i en diskussion med forretningen om reel værdiskabelse, så IT kan leve op til sit potentiale.

Sten Vesterli er ekspert i at vælge den rigtige teknologi, og bruge teknologien rigtigt. Han har arbejdet med teknologivalg og -implementering i 25 år for firmaer som Novo Nordisk, Maersk Lines, Novartis, SimCorp, Oracle, Nordea og Swisscom.

Han er en populær taler på konferencer og events i hele verden og har flere gange vundet “Best Speaker” til store konferencer, senest på Devoxx Ukraine i 2019. Sten har skrevet seks IT-bøger for bl.a. Oracle Press, Packt Publishing og Apress. Han var medlem af Oracles “ACE Director” program for uafhængige teknologieksperter i ti år, indtil hans uafhængige mening fik ham sparket ud.

 

Kl. 13:00-15:00

Pizza, networking og fortsatte diskussioner