Terraform – Infrastructure as Code

  Varighed 1 dag
  Kursusnummer LB1602
  Sprog Dansk/Engelsk
  Lokation Lund&Bendsen
  Dato Se næste  
  Pris 6.800 kr. ex. moms

Kort om undervisningen i Terraform

Terraform er et værktøj, der tillader dig at udtrykke infrastruktur som kode. Terraform er Open Source, som gør det muligt for dig at definere infrastrukturer på tværs af AWS, Azure, Google Cloud og F5. Og dét åbner op for, at du kan bruge en kodebase til at vedligeholde infrastrukturer på tværs af cloud-vendors og dine fysiske komponenter. Det gør det lettere at håndtere kompleksiteten i opsætning og ændring af infrastruktur ved bla. at være et ‘deklarativt’ sprog – du fortæller Terraform, hvad du vil have, og det regner ud, hvordan det vil ske. Featurelisten omfatter bla. definition af netværk, maskiner, certifikater og konfiguration.

Dét kommer vi omkring på kurset

På kurset lærer du, hvordan Terraform og Infrastructure as Code som værktøj kan hjælpe med at højne kvaliteten af din infrastruktur. Terraform – Infrastructure as Code kan nemlig gøre din infrastruktur testbar og auditérbar. Samtidig kan det gøre det meget lettere for teams at samarbejde om en fælles eller delt infrastruktur. Du vil på kurset også lære at skrive Infrastructure as Code i Terraform.

Konkret indhold på kurset

På kurset har vi fokus på hands-on viden, og vi vil blandt andet gennemgå:

  • Terraform design
  • Workflow for teams, multi-teams og enkeltpersoner
  • Terraform syntaks
  • Terraform CLI anvendelse
  • Opsætning af infrastruktur på Amazon Web Services (AWS) med Terraform, herunder maskiner, netværk og services
  • Eksempler på større infrastrukturer på tværs af Cloud Providers

Forudsætninger for deltagelse på Terraform kurset

For at kunne deltage på kurset skal du kunne navigere i grundlæggende netværksbegreber. Det kan være Public Network, Private Network, Ingress, VPN, Port Ranges og CIDR Ranges. Vi forventer desuden, at du som deltager har kendskab til Linux på brugerniveau, fordi de maskiner, vi stiller til rådighed på Terraform kurset, har Linux OS. Der vil på kurset blive læst og skrevet Terraform deklarativ kode, som er meget letlæselig og minder om JSON.

Målgruppe for Terraform kurset

Kurset er henvendt til udviklere, DevOps– og driftsfolk, der ønsker et kendskab til de primære udfordringer, Terraform kan løse. Kurser henvender sig også til dig, der vil have hands-on erfaring med konstruktion og videreudvikling af repræsentative infrastrukturer opsat i AWS. Kontakt os hvis du ønsker, eksemplerne skal være baseret på en anden Cloud provider, som fx Azure. 

Dét kommer du at kunne efter kurset

Når du har deltaget på Terraform kurset, vil du kunne opsætte og vedligeholde en simpel infrastruktur i AWS med Terraform. Du vil samtidig have fundamentet til selv at arbejde videre med de mere avancerede features.

Udvid dine IT-færdigheder yderligere

Hvis du efter at have deltaget på Terraform kurset har behov for at udvide dine IT-færdigheder yderligere, har vi kurserne til dig. Vi tilbyder nemlig en lang række andre forskellige IT-kurser i blandt andet Java, Oracle Cloud, Softwarearkitektur og Docker, hvor du også kan udvikle dine IT-færdigheder. Du kan også se hele vores udbud af IT-kurser.

  Varighed 1 dag
  Kursusnummer LB1602
  Sprog Dansk/Engelsk
  Lokation Lund&Bendsen
  Dato Se næste  
  Pris 6.800 kr. ex. moms

Vi tilbyder også dette kursus som lukket firmahold.
Kontakt os og hør nærmere

Kursusansvarlig

Maksim Sorokin

Maksim Sorokin

Seniorkonsulent | Instruktør

Maksim er udvikler med stort U. Han er ekspert i en række teknologier og underviser i flere af dem. Maksim arbejder bl.a. (men bestemt ikke udelukkende), med JavaEE, Javascript, AngularJS, Android, iOS, Guice, Cucumber og Hadoop. Med Maksim på holdet kan du kickstarte dit projekt.

Læs mere

Øvrige kursusinstruktører

Andre kurser

Udforsk vores mange kurser