Faglig Fredag Terraform Infrastructure as Code

Faglig Fredag den 18. juni 2021 – Infrastructure as Code

Udgivet d. 17. maj 2021 af Lena Ægidius

Vi glæder os til en spændende dag, hvor programmet byder på oplæg under overskriften Infrastructure as Code. Vi glæder os til igen at kunne tage imod jer i fysiske rammer.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Nytorv 17, stuen, 1450 København K.
Lokation: Streaming – du modtager deltagerlink i mail.

Program

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad og networking

Kl. 09:00-09:15

Velkomst v. CEO Jakob Reenberg

Kl. 09:15-10:00

Infrastructure as Code – Overblik

Få et overblik over landskabet af de fremtrædende Infrastructure as Code tools, der bruges i dag. Hvad kan de, hvad kan de ikke, og hvilke ansvarsområder har de. Vi ser blandt andet på Terraform, Ansible, CloudFormation, CDK og ARM. Vi dykker ned i Terraforms syntaks og forklarer, hvad Terraform er for et sprog samt ser på fremtrædende features. Ligesom vi kommer omkring, hvordan du som softwareudviklings-team eller enkeltperson kan arbejde sikkert med Terraform (state).

Jesper WermuthChefkonsulent | Partner – Lund&Bendsen

Solid erfaring som programmør, arkitekt, underviser og rådgiver. Specialiseret i automatisering af infrastruktur, virtualisering og en lang række cloud funderede teknologier. Jesper er ekspert i Docker og cloud-teknologi og har over 25 års erfaring som softwareudvikler. Han har arbejdet med stort set alle områder af IT virksomheder, fra ledelse til kabling. Han har særligt fokuseret på kvalitet i leverancer gennem automatisering, reproducerbarhed, virtualisering og skalering de seneste år. Her kan du se Jespers artikler og kurser

Kl. 10:00-10:15

Pause og networking

Kl. 10:15-11:00

Infrastructure as Code – Multicloud-demo i Terraform

Vi går mere i dybden med Terraform og demonstrerer først, hvordan Terraform håndterer Multi-Cloud setups på tværs af AWS og Azure. Vi ser bl.a. på providers, input variable, output variable og moduler, og bruger IntelliJ IDE med Terraform plugin’et installeret.  Til sidst demonstreres en integration med et 3 parts produkt, Hashicorp Vault. Hashicorp Vault er et cloud-vendor-uafhængigt produkt, der håndterer hemmeligheder, adgangskontrol og beskytter sensitive data.

Maksim SorokinSeniorkonsulent | Instruktør – Lund&Bendsen

Maksim er udvikler med stort U. Han er ekspert i en række teknologier og underviser i flere af dem. Maksim arbejder bl.a. (men bestemt ikke udelukkende), med JavaEE, Javascript, AngularJS, Android, iOS, Guice, Cucumber og Hadoop. Med Maksim på holdet kan du kickstarte dit projekt. Her kan du læse mere om Maksims Kubernetes kursus, som afholdes næste gang den 30. august, 2021.

Kl. 11:00-12:00

Fortsat networking og frokost

Tak for i dag!