SAOS Sikkerhed Security

Thomas Kristmar: IT sikkerhed & hackerangreb (Keynote SAOS 2017)

Udgivet d. 2. november 2017 af Thomas Kristmar

Oplægget er optaget på Software Architecture Open Space 2017 d. 02/11-2017, på Republikken i København.

Den 2. november 2017 slog vi dørene op for den 9. omgang SAOS. Sædvanen tro var det en dag med gode diskussioner, hvor deltagerne var med til at udforme dagens agenda. I år var Thomas Kristmar keynote speaker, med et oplæg om cybersikkerhed.

I år fik vi besøg af Thomas Kristmar, der er Head of Information Security Management i Nordea. Tidligere har Thomas været i Center for Cybersikkerhed, under Forsvarets Efterretningstjeneste og ledt Policy afdelingen, der udgiver de nationale cybertrusselsvurderinger og Netsikkerhedstjenesten, der monitorerer den statslige internettrafik for angreb og som ved angreb rykker ud og bistår med at fjerne angribere fra de berørte netværk. Før det har Thomas være chef for den statslige varslingstjeneste for internettrusler, GovCERT og sikkerhedsrådgiver i Politiets Efterretningstjeneste. Derudover er Thomas reviewer for det internationale tidsskrift ”Computers and Security” og medlem af fagrådet for it-sikkerhed under Dansk It.

I denne Keynote vil Thomas Kristmar gennemgå det aktuelle trusselsbillede med eksempler om angreb der har ramt Danmark og landede omkring os. Thomas vil gennemgå et avanceret angreb udført af en statslig aktør mod en dansk virksomhed som eksempel på den konkrete trussel danske virksomheder og myndigheder står overfor. Med udgangspunkt i hvordan angriberne udnytter svagheder vil Thomas belyse, hvordan softwareudviklere og arkitekter kan bidrage til at øge robustheden hos virksomheder og myndigheder.