Nu er det sidste chance for at tilmelde dig årets første Faglige Fredag og få opdateret din videnbase. Du ønsker ikke at ende som ChatGPT der kun ved hvad der skete indtil september 2021…

Du kan høre Jan Ypma, Povl Kvols og Jakob Bendsen fortælle om deres spændende projekt, hvor de byggede en fuldautomatisk løsning til at kortlægge hvilken Open Source det offentlige Danmark har bygget. Du får lejlighed til at bidrage til Lund & Bendsens berømte teknologiradar, og se hvad dine kolleger arbejder med og tror på. Teknologiradaren er en interaktiv øvelse modereret af chefkonsulent og parter Jakob Bendsen. Og endelig fortæller Kasper Videbæk og Philip Løventoft om Blazor og WebAssembly, der er fremtidens værktøj til at bygge hurtige og sikre applikationer der kører i browseren (goodbye JavaScript?).

Du kan deltage fysisk i de smukke omgivelser i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K, eller online. Der er selvfølgelig bedre mulighed for at networke (og gratis frokost!) hvis du møder personligt op i City. Hvis du vælger at være med online får du tilsendt deltagerlink dagen inden Faglig Fredag.

Program

Kl. 08:30

Morgenmad og networking

Kl. 09:00

Velkomst v. Jesper Wermuth

Kl. 09:30

Open Source i det offentlige Danmark

I dette oplæg dykker vi ned i en opgave, som de 3 oplægsholdere netop har afsluttet for Digitaliseringsstyrelsen. Opgaven var klar: kortlæg danske myndigheders open source software – altså hvad ligger der derude af open source kodebaser, som er publiceret af ‘det offentlige Danmark’, og fx kan genbruges af andre offentlige myndigheder. I løbet af 3 måneder udviklede vi en fuldt automatiseret løsning, som kan producere en liste med repositories og tilhørende information om den ejende organisation. I dette oplæg fortæller vi om vores metodemæssige overvejelser, de fundne resultater og præsenterer den konkrete software-løsning, som baserer sig på rigelige mængder bash-scripts, Python, who-is, web-scraping, Docker og selvfølgelig måtte vi også have noget machine learning i form af GPT3 på banen. Vi endte op med en løsning, som kan afvikles på Statens-IT’s GovCloud og fik nogle fine erfaringer med den platform, som vi også deler ud af. 

Oplægsholdere: Jan Ypma, Povl Kvols, Jakob Bendsen

Kl. 10:15

Pause og networking

Kl. 10:30

Teknologiradar – Vigtigste tendenser og teknologier i 2023?

Kl. 10:50

Pause og networking

Kl. 11:05

Blazor

Blazor er afvikling af .NET og C# i browseren gennem WebAssembly. Det giver mulighed for at dele kode mellem front- og backend, debugging i et moderne IDE og adgang til hele .NET økosystemet i browseren. Blazor benytter derudover designprincipper fra moderne web frameworks som Angular og React til rendering af websider.

Med andre ord er Blazor Microsofts nyeste forslag til fremtidens klient-side web-programmering, hvor man kan undgå en del af de udfordringer, der er i landskabet rundt om JavaScript.

Blazor kan passe ind eksisterende arkitektur og kan integreres med backends, der ikke behøver at være på .Net platformen.

Oplægsholdere: Kasper Videbæk, Philip Løventoft

Kl. 12:00

Frokost og fortsat networking

Tak for i dag!